De donderdag van Erwin Deckers

06u30 Ik sta elke dag vroeg op: daar heb ik geen problemen mee, aangezien ik jarenlang De Ochtendshow bij Q-music en Donna presenteerde. Daarvoor moest ik om 4 uur opstaan. Half zeven is dus een heerlijk comfortabel uur voor mij.

8u Ik begin rond 8u te werken, thuis of op het werk. Twee dagen per week werk ik thuis en vertrek ik pas om 10u naar het werk. De andere dagen rij ik voor de ochtendspits, om half zeven dus, naar Vilvoorde. Het is mijn oplossing om geen twee uur te besteden aan het woon-werkverkeer.

10u Ik heb vergadering met één van onze redactiemedewerkers van JOE fm. Door het opstarten van het nieuwe radiostation is ons hele personeelsbestand door elkaar gesmeten. Er moest dus heel wat besproken worden met mensen die van job veranderen.

10u30 Productievergadering over de start van JOE fm met Bert Geenen en twee producers. Zij leiden de brainstorms en de proefprogramma’s voor het nieuwe radiostation.

12u Gesprek met een dj van JOE fm, die een voorstel had om zelf een programma te presenteren in het weekend. Het voorstel wordt niet goedgekeurd, dus we bespreken een andere formule.

12u30 Eten doe ik altijd ergens tussendoor: daar neem ik veel te weinig tijd voor.

12u30 Vergadering met het management: de CIM-cijfers raakten zonet bekend en Q-music heeft het goed gedaan. We bespreken de cijfers en de concurrentie en bekijken hoe we de communicatie daarover zullen aanpakken.

13u30 Het personeel wordt bij elkaar geroepen voor een interne presentatie van de CIM-cijfers. Iedereen mag vragen stellen. We overlopen de analyses en trends van de cijfers. Snel intern communiceren vind ik belangrijk.

16u Meeting met Christian Van Thillo over de overname van PCM in Nederland, een kwestie die mij als directeur van Q-Nederland natuurlijk bijzonder interesseert.

17u Sollicitatiegesprek met een eventuele nieuwe redactiemedewerker voor JOE fm.

17u30 Telefonisch overleg met Q Nederland: ik probeer elke dag even contact te leggen met Wouter Van der Goes, programmadirecteur van Q Nederland. We starten binnenkort een grote gezamenlijke actie in België én Nederland en overlopen wat er nog moet gebeuren.

19u30 Ik eet thuis, want ik hou niet van uit eten gaan. Ook lunchmeetings probeer ik zoveel mogelijk te vermijden: ze nemen te veel tijd in voor te weinig resultaat. Meestal neem ik ’s avonds nog wat papierwerk door. Ik ga op tijd in bed.