De dinsdag van Roos Van Acker

 

9u Ik sta op. Eigenlijk zijn maandag en dinsdag mijn weekenddagen, want de rest van de week ben ik op tournee met mijn voorstelling ‘En wat dan?’. Maar ik heb de onhebbelijke eigenschap om niet ‘nee’ te kunnen zeggen: ook vandaag zit dus volgepland. De dag kan in ieder geval niet stuk, want ik heb een mooie droom gehad: ik kon vliegen. Daarvoor moest ik gewoon drie keer springen en hop, ik was vertrokken.

9u30 Koffie, boterham met kaas en lezen van de kranten op het internet.

10u Een interview voor de website van Vacature.

12u30 Vertrek naar Leuven voor een project waar ik meter van ben: het Umicore Solarteam. Studenten van Groep T bouwen een Belgische wagen op zonne-energie en zullen daarmee in de zomer van 2009 naar de de World Solar Challenge in Australië gaan. Ik vind dit een boeiend project én hoop mee te kunnen gaan naar Australië, met eventueel verslaggeving voor een tv-zender: dat moet nog besproken worden.

15u Terug naar huis en lunch met een vriendin, die schrijfster is. We bespreken onze liefdesperikelen en zoeken een creatieve manier om haar boek uit te geven.

19u30 Opnames bij Videohouse in Vilvoorde voor ‘Mag ik u kussen?’, het nieuwe Bart Peeters-programma op Canvas. Bart Peeters is mijn held, ik keek altijd naar hem op, maar tijdens zijn laatste grote shows vond ik hem niet meer naturel. In dit programma is hij weer helemaal zoals ik hem graag heb. Mijn ‘verleiders’ zijn Peter Van den Begin, Pieter Embrechts en Filip Geubbels.

22u In bed met het vunzige boek van Charlotte Roche: ‘Vochtige streken’. Ik zie haar als de vrouwelijke Herman Brusselmans. Het is er eigenlijk helemaal over, maar ik ben toch vast van plan het boek uit te lezen.

Foto: Maarten De Bouw (via Imagedesk)