De dag van Sabine Appelmans

7u Ik sta op en laat de werkmannen die ons dak aan het herstellen zijn binnen. Ik ontbijt samen met de kinderen en maak hen klaar voor school: boterhammen, boekentassen en kleren aandoen.

08u45 Ik breng mijn zoontjes Obi en Arne naar school, een rit van ongeveer vijftien minuten.

09.00 Bezoek aan mijn moeder, die in onze buurt woont. Ik probeer toch om de twee of drie dagen even langs te gaan. We overlopen de rest van de week, want zij zorgt voor de kinderopvang wanneer ik ’s avonds andere activiteiten heb.

10u Ik lees mijn mails en handel dringende zaken af.

11u Het huis wordt opgeruimd, papier en karton wordt gesorteerd: de taken van een ‘huismoeder’.

12u Op het middaguur ga ik zwemmen, omdat er dan geen bendes schoolkinderen in het zwembad zitten.

14u Ik geef een interview voor het tv-programma ‘Eeuwige roem’, waarin ik derde werd.

16u Bezoek aan de Trade Mart in Brussel. Mijn echtgenoot Serge heeft hier zijn bedrijfje en ik heb nog wat sportmateriaal nodig.

18u Rit naar Antwerpen, waar ik de jurk ga binnenbrengen die ik droeg voor de Nacht van de Televisiesterren. Ik ga iets eten met een vriendin.

20u Bijeenkomst met de kandidaten van ‘Eeuwige roem’ om de laatste aflevering samen te bekijken. We houden sindsdien nog regelmatig contact via sms.

23u Ik kruip meestal tussen 22u en 23u in bed, want ik heb mijn slaap nodig. Maar aangezien de kindjes vanavond bij mijn moeder slapen, wordt het wat later: morgenvroeg kan ik uitslapen.