De dag van Leah Thys

Foto: vrt-Bart Musschoot

6u Ik sta op in Brussel, waar ik een pied-à-terre huur om dichter bij de set van ‘Thuis’ in Leuven te zijn. Vanuit Antwerpen zou ik op een ontieglijk vroeg uur moeten opstaan.

7u30 Ik rij naar Leuven, zonder files.

8u Ik kom toe in de Manhattan in Leuven. Dit is een uitzonderlijk laat uur, want normaal gesproken moeten we om kwart voor zeven present zijn. Ik ga naar de schminkkamer en begin met de opnames. Eerst repeteren we de tekst, daarna is er een repetitie met de camera’s en vervolgend nemen we de scène op. Een scène inblikken duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. Tussen twee scènes door laat ik me terug schminken en wissel ik van kostuum.

12u30 Ik eet snel een broodje in de studio’s in Leuven en rij met één van de stylistes van ‘Thuis’ naar Antwerpen. Vandaag gaan we namelijk kostuums kopen voor Marianne. Dat is toch wel iets bijzonder. Ik weet wat Marianne staat en welke kleren ze zou dragen. Soms zie ik iets dat mij prachtig zou staan, maar weet ik dat het niet kan dienen voor Marianne. Zij heeft nogal een klassieke stijl.

15u00 Van Antwerpen rij ik terug naar Brussel, voor een interview met Radio 2 bij de vrt. Ik geef een interview samen met een vriendin, Rita Schlemper.

17u30 Vertrek naar mijn school in Anderlecht, voor een try-out van studenten die de dag nadien een première hebben.

23u Van Brussel rij ik terug naar Antwerpen, waar ik vanavond uitgeteld in de zetel plof. Normaal gezien probeer ik om 23u in bed te liggen, maar dat lukt niet altijd.