De dag van Kamagurka

8u Ik sta redelijk vroeg op, ontbijt thuis en rij naar mijn atelier in Nazareth. Het atelier is een omgebouwde boerderij en ligt vlak naast Omega Pharma, dat is makkelijk voor mijn samenwerking met Marc Coucke. Ik woon zowel in Oostende als Gent: als ik naar het atelier ga, slaap ik meestal in Gent.

10u-13u30 Ik begin te schilderen. Dat gaat aan een hoog tempo, want voor de Kamalmanak moet ik elke dag van het jaar een schilderij maken. Het laatste kwartier werk ik aan een tekening voor NRC Handelsblad. Ook dat tekenen gaat vrij snel: meestal werk ik aan een cartoon amper vijftien minuten.

14u Ik ga mijn chauffeur oppikken, want vanavond heb ik een optreden in het casino van Middelkerke. Hij rijdt me naar Oostende.

15u Voorbereiding van het optreden, een benefiet voor KV Oostende, mijn voetbalploeg. Het optreden pas ik aan aan het publiek. Vanavond komt er eerst tweehonderd man eten, daarna geef ik een voorstelling. In de keuken vraag ik aan de kok een koksmuts en en keukenschort, zodat ik een sketch als kok kan bedenken. Dat gebeurt meestal op het moment zelf. Daarna volgt mijn gewone theatershow.

22.30-24.00 Optreden voor KV Oostende, met een pauze tussenin.

24.00 Ik drink nog een pintje achteraf, waardoor het vree gezellig wordt. Als mijn chauffeur mij naar huis rijdt, ben ik een beetje zat. Voor de weekendkrant van NRC Handelsblad moet ik echter nog een tekening maken: die maak ik nog op weg naar huis, om drie uur ’s nachts, in de auto. Daarom heb ik altijd pen en papier in de auto. Thuis fax ik nog mijn tekening door en ga ik slapen.