De dag van Goedele Liekens

06.45 Opstaan, boterhammen smeren, de kinderen vertrekken naar school om half acht.

08.00 Vandaag is het Raad van Bestuur van mijn productiehuis Jokfoe. We komen daarvoor gemiddeld één keer per maand samen met vier mensen. We overlopen de agenda, de personeelszaken en bespreken de strategie voor de procedure met VT4.

10.00 Terug thuis neem ik een snelle douche. Zo dadelijk komt Gino, de kapper en visagist van ons magazine, om mij om te tunen van de Goedele zoals ze is naar de Goedele zoals jullie mij kennen van de tv-opnames (lacht). Straks komen er cameraploegen, dus ik moet presentabel zijn.

12.00 De Nederlandse tv-presentator Ivo Niehe belt aan, samen met zijn voltallige tv-ploeg. Hij interviewt mij voor de Tros TV-show.

14.00 De fotograaf van ‘Goedele’ magazine komt langs om foto’s te nemen van mij en Ivo Niehe. Nog wat later komt een fotograaf van Het Nieuwsblad om alvast foto’s te nemen voor bij een interview dat ik binnenkort zal geven. Eigenlijk heb ik een bloedhekel aan fotoshoots. Ik ben iemand die lééft van het woord, maar tijdens het poseren moet je kunnen zwijgen.

15.00 Ik doe nog een poging om mijn mails te lezen, maar geef het al snel weer op. Er zit weer veel te veel spam en zever tussen. Ik vind dat mensen veel te veel mails sturen: er kruipt gigantisch veel tijd in het lezen en beantwoorden van al die dingen. Ik lees die van mij maar één keer per week. Mijn uitgever vraagt me wanneer mijn nieuw boek zal klaar zijn. “We zijn eraan bezig”, antwoord ik zoals elke keer.

16.00 Ik begin mijn kleding samen te stellen om straks naar andere tv-opnames te gaan. Welke rok? Welke riem? Heb ik nog kousen? Doe ik die oorbellen weer aan? Het is elke keer opnieuw een gigantisch circus. Morgen heb ik een dubbelinterview met Piet Huysentruyt: ook daar leg ik al kleren, schoenen en de hele rimram voor klaar.

17.30 Ik rij door de regen en de files naar de opnames van de show van Tom Waes. Ik moet om 18u daar zijn, maar het verkeer staat op z’n Belgisch muurvast. Ik ben gelukkig niet de enige die daardoor te laat komt. Na het voorgesprek en de rondleiding in de studio, vinden de opnames plaats.

21.00 Ik zou eigenlijk nog met iemand uit eten gaan, maar de opnames lopen zodanig uit dat ik mijn eetpartner afbel.

21.30 Ik snel naar huis, net op tijd om nog snel een kusje te geven aan de kinderen, de agenda’s door te nemen en mijn dochter te verzekeren dat ik zéker op tijd zal zijn voor haar zwemwedstrijd morgen. Ik kruip vroeg in bed, want morgen begint het hele zaakje weer van voren af aan.