De dag van Frieda Van Wijck

Weet Frieda Van Wijck nog wat gedaan nu De Laatste Show is afgelopen? We vroegen haar hoe een doordeweekse dag eruit ziet.

06.00 Ik sta vroeg op om naar de kinesist in Antwerpen te rijden. Ik heb een hekel aan files, dus het ochtendlijke uur heb ik er graag voor over. Lieven Maesschalck probeert zoals na de vorige seizoenen van ‘De Laatste Show’ mijn rug weer op te lappen. Op het einde van zo’n druk tv-seizoen kan ik me nauwelijks nog bukken. 

11.00 Terug thuis, waarna ik de rest van de kranten lees. Ook wanneer ik niet met De Laatste Show bezig ben, blijf ik graag van alles op de hoogte. Ik lees Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Standaard en soms De Tijd. Sinds ik sportgasten ontving in De Laatste Show lees ik ook graag de sportpagina’s.

12.00 Ik maak middageten.

15.00 Afspraak met Martin Heylen in een Leuvens café, waar we brainstormen over een nieuw tv-programma. Iedereen is achteraf  tevreden.

18.00 Terug thuis, waar nog twee collega’s langskomen, eveneens om te brainstormen over een nieuw tv-programma. Dat komt in het najaar op het scherm en ik ben een gast in het programma.

20.00 Ik trek naar de toneelvoorstelling ‘Hitler is dood’ in Leuven, een uitstekend stuk. Achteraf is er een nabespreking en blijf ik hangen om Warre Borgmans, die erin meespeelt, nog even dag te zeggen.

00.30 Terug thuis kruip ik onmiddellijk in bed. Zelfs zonder 'echt werk' zijn mijn dagen nog goed gevuld.

Tekst: Ann Lemaître - Foto: vrt-Phil Deprez