De dag van Alex Agnew

9u Ik sta op wanneer mijn dochtertje van acht maanden besluit dat het tijd is om wakker te worden. Meestal is dat rond 9u ’s morgens. Mijn vriendin en ik staan om beurten voor haar op. Ik lig natuurlijk vaak laat in mijn bed na optredens in Nederland.

11u Tijd om wat te rommelen in het huishouden, te winkelen of eens naar het stad te gaan. Tijdens de dag speel ik vooral papa. Tussendoor check ik emails of doe ik telefoontjes met mijn impresariaat.

15u Een interview met een krant over het feit dat ik op Paasmaandag De Zwaarste Lijst presenteer op Stubru. Dat is een Top Honderd van gitaarmuziek die véél lawaai maakt. Metal en hardrock, dus. Ik ben zelf nogal luidruchtig op het podium en hou ook van die muziek.

16u Ik sta een uurtje op mijn crosstrainer. Dat is een soort van langlaufmachine die niet alleen mijn conditie op peil moet houden, maar ook mijn rug verstevigt. Ik heb geen al te goede rug doordat ik in het verleden te veel gesport heb. Ik speelde karate op wedstrijdniveau: dat is blijkbaar niet gezond geweest voor mijn lichaam.

18u Ik stap de auto in om te gaan spelen in Schiedam, Nederland.

19.30u Soundcheck op het podium. Ik trek backstage een ander T-shirt aan en maak me klaar voor mijn optreden.

20.15u Ik doe mijn ding op het podium, tot ongeveer 22u10. Het was een lange sessie, met een bijzonder leuk publiek. Ik douche en ga daarna nog wat leuteren met de technici. Dat is typisch Nederlands: daar praat men graag wat na. In Vlaanderen snelt iedereen naar huis, maar in Nederland wordt er gezellig gekeuveld achteraf.

00.20u Terug thuis. Ik eet iets en kijk naar een tv-feuilleton: dat is broodnodig om af te kicken van de adrenaline.

Foto: Jean Dreesse