De carrière van Lien Van de Kelder in 5 beelden

Lien Van de Kelder heeft naast haar studies rechten ook al een lange loopbaan als actrice achter de rug. Op 9-jarige leeftijd vertolkte ze een rolletje in de musical ‘Annie’. Sinds 2000 is ze bijna onophoudelijk te bewonderen op de Vlaamse televisie. 5 topmomenten uit haar carrière.

1.2002-2008: Sofie Bastiaens in Thuis


Lien wordt bekend bij het grote publiek door haar rol van Sofie Bastiaens in de televisieserie Thuis. Ze acteert er van 2002 tot 2008 en speelt er een drugsverslaafd jonge vrouw van gescheiden ouders die uiteindelijk opgenomen wordt in een afkickkliniek. Een afwisselende rol waaruit ze naar eigen zeggen heel veel leert.

2. 2006: Steracteur? Sterartiest!


In 2006 besluit Lien om zich niet enkel toe te leggen op acteren, maar waagt ze zich ook op het podium als zangeres. Ze schrijft zich in voor het muziekprogramma ‘Steracteur? Sterartiest!’ en kan 6 afleveringen standhouden.

3. 2007: Outback Luke, Vijftv


Haar eerste opdracht als presentatrice krijgt ze in 2007. Ze presenteert het nieuwe programma ‘Outback Luke’. In het programma dingen 11 Vlaamse en Nederlandse vrijgezelle vrouwen naar de hand van een knappe Australiër. Hij kiest vervolgens een van de vrouwen. Het programma stelt wat teleur door de lage kijkcijfers.

4. 2008: “Lien gaat naakt” voor Humo


Wim Helsen gaat voor Humo op bezoek bij Lien Van de Kelder om haar uit de kleren te zien gaan. Het filmfragment doet al snel de ronde en Lien Van de Kelder wordt razend populair. 

5. 2008-…: Zone Stad


Sinds 2008 speelt ze mee in ‘Zone Stad’. Ze vertolkt er de hoofdrol van ‘Fien Bosvoorde’.