De beste en slechtste kleuren om te dragen op je werk

Weet je niet goed wat je moet dragen op je werk? Als je de juiste kleuren kiest, ben je al een heel eind op de goede weg. De kleuren van onze kleding hebben een grote invloed op ons eigen humeur en op hoe anderen ons zien. Hierbij enkele aan- en afraders:

De beste kleuren om te dragen op kantoor

1. Groen

Deze kleur komt fris, veilig en harmonieus over. Groen is een rustpunt voor de ogen, wat het een goede kleur maakt voor wie lang naar naar een scherm moet kijken. Bovendien is het ook de kleur die geassocieerd wordt met een goedkeuring (groen licht).

2. Blauw

Dit is de kleur van de waarheid en de wijsheid. Blauw heeft ook een kalmerend effect verwijst naar wijsheid. Het is ook de meest stabiele kleur, ideaal om te veel drama op kantoor tegen te gaan.

3. Bruin

Bruin is stabiel en komt mannelijk over. Als je een vrouw bent in een overwegend mannelijke werkomgeving, is het een goed idee om bruin te dragen aangezien het je geloofwaardigheid verhoogt.

4. Zwart

Zwart komt erg krachtig over, wekt een zekere sérieux op en zelfs wat mysterie. Het is ook elegant en heeft een vermagerend effect. Als je serieus genomen wilt worden is zwarte kledij met een groen of blauw accent ideaal.

De kleuren om te vermijden op kantoor

1. Geel

Dit is de meest vrolijke kleur, die vreugde oproept. Nochtans wordt geel gezien als een onstabiele kleur. Het geeft te veel energie voor een kantoor en wie het draagt komt zwakker over.

2. Grijs

Grijs roept het beeld op van passieve, weinig enthousiaste medewerkers met een gebrek aan energie. Als je van grijs houdt, combineer het dan met een fellere kleur zoals blauw om het negatieve effect te temperen.

3. Rood

Rood komt passioneel en agressief over. Best geschikt voor een romantisch afspraakje, maar minder voor op kantoor. In een werkomgeving kan het als vijandig gezien worden.

Kleuren die je met mate kan gebruiken

1. Oranje

Een stimulerende kleur die enthousiasme oproept. Het is niet zo agressief als rood, maar kan toch ook de aandacht trekken.

2. Paars

Paars roept een sfeer op van adel en luxe, maar komt ook een beetje artificieel over. Een paarse sjaal, das of handtas kan leuk overkomen.

3. Wit

Wit wordt geassocieerd met netheid en perfectie. Voor een hemd of sjaal is wit een veilige keuze, maar te veel wit komt steriel over, wat niet goed is in werkrelaties.

Het is duidelijk dat kleuren de manier waarop anderen ons zien erg beïnvloeden. Uiteraard zijn andere factoren ook nog altijd van groot belang. Het is dus niet zo dat als je een geel hemd draagt, collega’s daarom niet meer met jou zullen willen praten. Maar toch: als het enigszins mogelijk is, kies dan een kleur die je positieve eigenschappen verstrekt in plaats van verdoezelt.

Bron: brazencareerist.com