Dé 7 voorbeelden die tonen dat jij een Nieuwe Werker bent

Het Nieuwe Werken bestaat in alle vormen en maten. We durven erom wedden dat jij eigenlijk al een Nieuwe Werker bent en jezelf herkent in de volgende checklist. Vergissen we ons, dan kan je met deze tips toch al aan de slag zonder radicaal van koers te veranderen.

1. Bye bye papier en pen

Notities uit meetings hou jij al lang digitaal bij. Jij verliest geen tijd om je gekrabbel op papier later te verwerken tot een overzichtelijk gestructureerd verslag. Jij gaat voor efficiëntie en maakt je verslag tijdens je overleg, digitaal, bijvoorbeeld via OneNote.

Wist je trouwens dat je via DocuSign ook documenten online kan laten ondertekenen? Ook op dat vlak dus geen gedoe met eindeloze versies van attachments en documenten.

2. Flexibele uren for the win

Je deadlines halen en goed werk leveren primeert boven zichtbaar aanwezig zijn tijdens kantooruren.

Jij weet perfect op welk moment van de dag jij het productiefst bent en plant je dag dan ook zo in. Ook je collega's weten dat je een meeting om 8u 's ochtends niet apprecieert, maar dat jij na de kantooruren nog even doorwerkt.

3. Werken alsof je op kantoor bent, maar dan anders

Je documenten en tools zijn even vlot beschikbaar vanuit je luie zetel als van op kantoor. Geen onnodige connecties, geen extra paswoorden of tooltjes die tussen jou en je informatie staan. Je start je laptop en je voelt je op kantoor. Geen excuus dus om niet van thuis uit deel te nemen aan die meeting op kantoor. Je wil toch niet dat je collega's denken dat je ziek bent als je thuis werkt?

4. Want op kantoor zijn is meer dan werken alleen

Je kantoor is geen heavy party scene, maar een occasioneel netwerkmoment met klanten, een after work moment onder collega's of een kickertoernooi krijg je vlot georganiseerd. The next best thing is een kantoor waar ruimte voorzien is voor deze informele momenten of waar je op vrijdagavond een frigo gevuld met koude drankjes kan opentrekken. (Zorg wel dat je dit vooraf checkt. Alcohol op de werkvloer kan juridisch een issue geven)

5. WiFi die werkt

Hoe makkelijk kunnen bezoekers toegang krijgen tot WiFi? Is dit een stappenplan dat afgerond is tegen het einde van hun meeting of kunnen zij automatisch connecteren omdat 'het systeem' hen herkent? Hoe stabiel en snel is het draadloos netwerk bij jou op kantoor? Je wil toch niet een hele dag aan je bureau gekluisterd zitten uit schrik om je op WiFi te moeten begeven.

6. Meeting rooms 2.0

Zonder uitzondering zijn de beschikbare meeting rooms state of the art uitgerust. Video conferencing, mensen van buitenaf laten inbellen om je meeting te volgen, via webcam zien wie je publiek is ook al zitten jullie fysiek niet samen, je scherm delen en via de tv in de zaal projecten… je draait er al lang je hand niet meer voor om.

7. Manage by example

Jouw manager is er één die alle bovenstaande voorbeelden toepast alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Het is jouw inspirator die je aanmoedigt om de file te vermijden en thuis op te starten. Je krijgt het vertrouwen dat je, ondanks je lege stoel op kantoor, even hard werkt als anders.

 

Orbit One wil, als een IT-bouwbedrijf, de werking van bedrijven en non-profit organisaties optimaliseren. Zij werken sinds jaar en dag al volgens de principes van Het Nieuwe Werken. Op 13 november en 11 december organiseren zij hier nog twee ShareCafés rond. Inschrijven kan via http://blognl.orbitone.com/post/uitnodiging