De 5 strafste blunders van Michel Daerden (video)

De populariteit van PS-politicus Michel Daerden is tanend, zelfs in zijn thuisstad Ans waar woensdagmorgen 20 van de 29 gemeenteraadsleden een motie van wantrouwen indienden. 'Papa' blijkt niet langer onaantastbaar. En daar hebben deze 'optredens' wellicht iets mee te maken...

"Tout le monde aime papa"

Hoe meer zatte optredens, hoe groter de naambekendheid van Daerden. Zelf is hij er in 2006 van overtuigd dat iedereen van ‘papa’ houdt. "Tout le monde aime papa", oftewel de geboorte van zijn slogan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

8 oktober 2006: gemeenteraadsverkiezingen

Wanneer hij bij de gemeenteraadsverkiezingen geïnterviewd wordt, spreekt hij uiterst langzaam voor de camera met, zoals steeds, een brede glimlach alsof hij uit een andere wereld komt. De nieuwslezer drijft de spot met de manier waarop Daerden steeds te zien is op evenementen, tv en dergelijke.

2009: dronken in de Senaat

Dronken verschijnen in de senaat? Het kan wel degelijk. Daerden houdt een hilarische toespraak voor al wie het maar horen wil. Zelfs de buitenlandse pers kent intussen het verschil tussen zijn groen- en witboek.

Januari 2010: match Standard

Behalve minister van Pensioenen en titelvoerend burgemeester van Ans, is Daerden ook een fervente voetbalfan. Een match van Standard wil ‘papa’ voor geen geld missen, met als gevolg dat hij weer in de wolken zit.

6 december 2010: Europese conferentie over pensioenen

Daerden spreekt op een vergadering over pensioenproblemen de Europese pers toe. "Wie zal het eerst een groen boek of een wit boek over de pensioenen hebben? De commissaris of ik?", vraagt hij. Maar commissaris Andor kan er duidelijk niet mee lachen.