De 5 beste sites om de files te vermijden

De files meer dan beu? Weten waar er snelheidscontroles zijn of waar er wegenwerken gepland zijn? Op het wereldwijde web vind je een handvol handige sites die je leven een pak vergemakkelijken. Wij zetten ze op een rij.

1. Verkeerscentrum Vlaanderen

Waar staan de files? Waar zijn er wegenwerken? En waar gebeurden er incidenten? Vanuit het Traffic Information Centre (TIC) biedt het Verkeerscentrum van de Vlaamse overheid verkeersinformatie aan via internet, radio en RDS/TMC.

Wie dagelijks dezelfde route neemt, kan zich abonneren op Spitsmail. Voor je vertrekt krijg je dan een mailtje met actuele info over jouw traject. Zo kan je indien nodig op voorhand al een alternatieve route bedenken.

De kaartjes op de site zijn ook vanop je iPhone te bekijken. Check op filebeeld.be.

2. Wegenwerken.be

Altijd handig om te weten of er op jouw traject wegenwerken gepland zijn. Je kan ze opvragen tot een jaar verder.

3. Verkeersinfo federale politie

Heb je last van een zware voet, dan is het een goed idee af en toe op de site van de federale politie te kijken. Naast de verkeersinformatie, vind je er waar de aangekondigde snelheidscontroles zullen plaatsvinden.

4. Touring Mobilis

In enkele muisklikken weten hoelang je onderweg zal zijn van Gent naar Kortrijk of van Lummen naar Antwerpen? Dan heeft Touring Mobilis voor jou een handige tool. Proberen? Op de homepagina kan je trouwens ook volgen hoeveel kilometer file er precies staat.

5. Vacature.com

Ben je ten slotte de files en de lange reistijden meer dan beu? Dan is de tijd misschien wel rijp om een job in je buurt te zoeken. Op Vacature.com kun je jobs zoeken op basis van je gewenste reistijd. Test het nu uit!