De 5 beste moppen over leerkrachten

Ambtenaren, domme blondjes, de financiële crisis ... Over alle thema's bestaan er wel moppen. Omdat de boog niet altijd gespannen hoeft te staan, selecteerden wij voor jou 5 grapjes over leraren. Niemand hoeft zich beledigd te voelen, want de volgende keer zijn de andere werknemers aan de beurt!

1.

Wat is het verschil tussen een wasmachine en een leerkracht?
Een wasmachine werkt op elektriciteit, een leerkracht op mijn zenuwen.

2.

Een leraar legt uit: “Alle woorden die beginnen met ‘on’ zijn negatief. Pieter, ken jij nog zo’n woord?” Pieter: “Onderwijzer, meneer!”

3.

"Waarom wilt u mij ontslaan?", vraagt de docent aan de directeur, "ik heb toch niets gedaan?". Waarop de directeur antwoordt: "daarom juist!".

4.

Een sarcastische leraar daagt zijn leerlingen uit en vraagt: “Als er idioten in de kamer zijn, kunnen die dan nu opstaan? Na een lange stilte staat een van de leerlingen op. “Zo, Sara, waarom vind je van jezelf dat je een idioot bent?”, vraagt de leraar met een sneer in haar richting.”Wel, eigenlijk vind ik dat niet, maar ik vond het zo zielig dat u daar alleen recht stond.”

5.

Wat is het verschil tussen een school en een gevangenis?
- Het telefoonnummer!

Meester, hij begint weer

Maar echt smakelijk lachen met leerkrachten deden we toch vooral in de jaren '80 tijdens de afleveringen van 'Meester, hij begint weer'. Enkele fragmenten uit de populaire jeugdserie: