De 4 meest bizarre eisen van werkgevers

Dat je werkgever van jou verlangt dat je werkt in ruil voor je loon, dat is maar normaal. Dat hij vraagt dat je ook beleefd bent voor klanten, zorg draagt voor je materiaal en elke dag stipt op het appel verschijnt, ook daar kan je inkomen.

Toch vragen sommige bazen wel erg vreemde dingen van hun personeel. Enkele voorbeelden …

1. Werken met een constante glimlach

Een bedrijf dat als slogan ‘I’m loving it’ heeft en Happy Meals serveert kan geen chagrijnig personeel dulden, zo vinden ze bij McDonald’s in de VS. De directie eist dan ook dat iedereen wat vrolijker kijkt.

McDonald’s doet het niet meer al te goed sinds begin vorig en dat ligt volgens The Wallstreet Journal voor een groot deel aan het personeel. 1 op de 5 klachten die binnenlopen gaat namelijk over de onbeschoftheid van de medewerkers.  En dus moet het er voortaan wat vrolijker en klantvriendelijker aan toegaan. Naast glimlachen moeten de kassiers bij het afhandelen van een bestelling nu ook "my pleasure" zeggen in plaats van het gematigder "thank you".

2. Je benen scheren

Budnikowsky, een drogisterijketen in Hamburg, eist dat zijn vrouwelijk personeel netjes voor de dag komt. Concreet betekent dat: geen tongpiercing, geen roze geverfd haar en … gladgeschoren benen. Volgens vakbond Verdi gaan deze voorschriften te ver en zijn ze een inbreuk op de rechten van de werkneemsters.

Intussen heeft de drogisterijketen de voorschriften al terug ingetrokken. Bedrijfsleider Cord Wöhlke verklaart dat hij al die heisa niet wilde: “Het waren maar aanbevelingen voor hoe je best voor de dag komt in ons bedrijf. We zijn echt wel tolerant, want hier werken wel mensen met piercings en tatoeages.”

3. Je cupmaat vermelden op je naamplaatje

Het management van de Zweede ondergoedketen Change had een briljant idee: ze verplichtten hun verkoopsters om hun eigen cupmaat op hun naamkaartje te vermelden, zodat klanten beter zouden kunnen inschatten welke maat zij (of hun partner) hebben. De directie zag het als een extra service voor hun klanten.

Een medewerkster van Change vond het evenwel vooral erg beledigend en stapte naar de rechtbank, die haar gelijk gaf. De rechter oordeelde dat de werkgever zich schuldig gemaakt had aan discriminatie en het personeel in de waardigheid had aangetast. De medewerkster die de klacht ingediend had kreeg een schadevergoeding van 50.000 Zweedse kronen (bijna 6.000 euro).

4. Druggebruik op de werkvloer tolereren

Een 41-jarige vrouw die als securityagente werkt in een filmstudio in LA klaagt haar werkgever aan omdat deze haar ontslagen had nadat ze haar beklag had gedaan over de filmsterren die haar voortdurend drugs aanbieden tijdens het werk.

Onder meer Macy Gray, Maroon 5-zanger Adam Levine en mensen uit de entourage van Jamie Foxx, MC Ren en rapper T.I. zouden haar lastiggevallen hebben met drugs. De vrouw verklaarde aan de rechter dat het werkgever de ogen sloot voor het druggebruik op de werkvloer en dat sommige managers er zelf aan deelnamen.