De 10 gevaarlijkse liedjes om mee naar het werk te rijden

Eerder berichten we al over de 10 veiligste liedjes om mee naar het werk te rijden, maar er zijn natuurlijk ook songs die je best vermijdt als je de baan op gaat.

Volgens Simon Moore van de London University zijn luide, up-tempo nummers een dodelijke mix. "Snelle beats veroorzaken opwinding waardoor mensen zich meer gaan concentreren op de muziek dan op het verkeer. Ook kunnen ze onbewust gaan versnellen om gelijke tred te houden met het tempo van het lied."

Maar ook trage nummers kunnen je rijgedrag negatief beïnvloeden. "Als je naar een nummer luistert dat je eigenlijk niet graag hoort kan dat stress en afleiding veroorzaken," volgens Moore.

In een experiment stuurde men acht mannen en vrouwen ruim 800 kilometer de baan op, terwijl ze hun rijgedrag monitorden. Tijdens het rijden werden allerlei playlists op hen losgelaten.

Uit de resultaten blijkt dat vrouwen over het algemeen het meest roekeloos worden als hiphop door de boxen schalt. Mannen worden dan weer het agressiefst van heavy metal.

De onderzoekers stelden ook een top tien op van de allergevaarlijkste songs op de weg. Op één vinden we de Black Eyed Peas met hun hit Hey Mama uit 2004. Verder zien we onder andere nog Fall Out Boy, M.I.A., Guns N' Roses, Nickelback, Ray Charles, Johnny Cash en Kanye West.

Bekijk de top 10

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Bron: confused.com