De 10 beroepen die het meest nood hebben aan koffie

De werkdag beginnen met een versgezet kopje koffie … Voor sommigen is dit ritueel al evenzeer met hun job verbonden als hun maandelijkse loonbriefje. Heel wat werknemers beweren zelfs helemaal niét te kunnen functioneren zonder een dagelijkse dosis cafeïne.

Een nieuwe enquête die het Britse onderzoeksbureau Pressat uitgevoerd heeft bij 10.000 werknemers toont aan dat 85 procent van de respondenten minstens drie kopjes koffie per dag drinkt. 70 procent onder hen geeft toe dat hun prestaties eronder lijden als ze geen koffie drinken.

Journalisten drinken meeste koffie

Hoewel fervente koffieliefhebbers in alle sectoren te vinden zijn, zijn er toch een aantal beroepsgroepen die meer dan andere nood hebben aan koffie om op volle kracht te kunnen functioneren.

Volgens het onderzoek hebben vooral mensen die de volgende beroepen uitoefenen behoefte aan een dagelijks kopje koffie:

1.

Journalisten en werknemers in de media

2.

Politieagenten

3.

Leerkrachten

4.

Loodgieters en vakmannen

5.

Verpleegkundigen en medisch personeel

6.

Bedrijfsleiders

7.

Televerkopers

8.

Ondersteunende ICT’ers

9.

Personeel in de kleinhandel

10.

Chauffeurs

Veel koffie drinken is evenwel niet geheel zonder risico. Cafeïne heeft immers zo zijn effecten op je lichaam. Recent onderzoek van de universiteit van South Carolina toont aan dat het best is om per dag niet meer dan 200 mg cafeïne te consumeren. Dit komt overeen met twee mokken of vier kopjes. 62 procent van de ondervraagde koffiedrinkers zei zich niet bewust te zijn van de gezondheidsrisico’s.