Daar is de zon! Welke kleren doe je NIET aan om te werken?

Het heerlijke zomerweer zorgt vaak voor heel wat vestimentaire mistoestanden op de werkvloer. Alle zakelijke stijlregels worden overboord gegooid en werknemers komen haast in hun vakantieplunje werken. Alsof je in de zomer niet stijlvol voor de dag kan komen. 8 zomerse don'ts op de werkvloer.

1. Korte rokjes en shorts

Niet iedereen heeft een heerlijk gekoeld kantoor, maar dit is geen reden om met een minirok of short te gaan werken of solliciteren. Als je erbij loopt alsof je op vakantie bent aan de Costa Del Sol, hoe wil je dan dat mensen je serieus nemen?

2. Bermuda en polo

Het was leuk op de jaarlijkse barbecue van de zaak, maar dit is toch een andere situatie dan de zondagmiddag met vrienden en familie in de tuin.  Een chino-broek en een leuk zomers hemd met lange mouwen is hét zakelijke alternatief.

3. Een topje en niets anders

Wanneer het zeer warm is wil je het liefst zo weinig mogelijk om het lijf. Geef niet toe aan de klassieke vergissing om geen blouse of vest boven je topje te dragen bij het werken of solliciteren.

4. Een hemd met korte mouwen

Nog altijd zeer populair bij heren in de zomer, maar tegelijk af te raden als regen op je trouwdag. Een hemd met korte mouwen geeft je een suffe, onprofessionele en onbetrouwbare uitstraling.

5. Zichtbare lingerie

Lichte, doorzichtige materialen zorgen er vaak voor dat je lingerie duidelijk zichtbaar wordt. In een professionele omgeving blijft het ondergoed uiteraard beter verborgen, lekker weer brengt daar geen verandering in.

6. Zonnebrillen

Op zonnige dagen doet de zonnebril vaak dienst als een haaraccessoire. Toch adviseren we jullie deze terug in je handtas te stoppen voor je ergens binnen gaat. Het oogcontact is tijdens een zakelijk gesprek immers ontzettend belangrijk, en met die donkere bril op je gezicht kan je wel eens onnodige argwaan wekken bij je gesprekspartner.

7. Sandalen  en flip-flops

Een sandaal of flip-flop mag dan heerlijk comfortabel zijn en bovendien lekker fris zijn aan je voeten, bij een businessoutfit hoort dit vakantieschoeisel niet. Doe zelf de eenvoudige test: als je een paar schoenen op het strand zou dragen, dan horen ze niet op de werkvloer.

8. Overmatig gebruik van bruinen-zonder-zon-crèmes

Het is een wondermiddel , zo'n goede ‘bruinen-zonder-zon’-crème. We hebben niet allemaal de tijd om uren in de zon te zitten voor een mooi gezond kleurtje. En hoe nuttig ze ook zijn, een té bruine of zelfs oranje teint bezorgt je enkel maar een verkeerde uitstraling en hoongelach achter je rug.

Kirsten Ujvari, Twizted Imagebuilding

Lees ook: Welke kleren trek je wél aan op de werkvloer?