Crisiscommunicatie

Uit onderzoeken blijkt dat 90% van de bedrijven geen crisisplan kan voorleggen. Dat is onthutsend en zelfs verontrustend. Want elke organisatie, persoon of instantie kan op elk moment met een crisis geconfronteerd worden.

Expert Lies Martens: “Crisismanagement en crisiscommunicatie zijn twee belangrijke elementen. Je kan geen crisis managen zonder communicatie, en er is geen crisiscommunicatie mogelijk zonder aan crisismanagement te doen…”

Snel ingrijpen is de boodschap

In elke crisissituatie, in welk domein ook, geldt de regel: hoe sneller je ingrijpt, hoe groter de kans op een goede afloop. Ken je de slogan bij brandwonden? “Eerst water, al de rest komt later”. De eerste 24 uur zijn cruciaal in een crisissituatie. Bij bedrijfscrisissen of aanverwanten heb je vaak niet eens 24 uur. Grijp je later in, dan wordt het opnieuw onder controle krijgen van de situatie eens zo moeilijk.

Lees alles over crisiscommunicatie:

Lies Martens presenteerde op de openbare omroep jarenlang de consumentenprogramma's ‘Ombudsjan’ en ‘Klant of koning’. Als media professional analyseert ze de fouten die bedrijven maken, wanneer ze in crisissituaties met de pers communiceren. Voor het gekende trainingsbureau Expert Academy geeft ze geregeld mediacoachings en workshops als ‘Crisiscommunicatie’, ‘Professioneel presenteren voor een publiek’ en ‘Hoe kom ik in de pers?’

Bron: Expert Academy