Complimentjes uitdelen aan je collega's, hoe doe je dat?

"Ik wil mijn medewerkers af en toe bedanken voor het werk dat ze leveren, maar weet niet zo goed hoe. Hoe kan ik hen best complimenteren?"
Het advies van Kevin Decock, ISW Limits

Af en toe wat complimentjes uitdelen aan je collega’s kan de sfeer op het werk bevorderen. Zowel een compliment geven als krijgen, werkt opbeurend. Het is zelfs aangetoond dat een schouderklopje af en toe het ziekteverzuim sterk vermindert. Je krijgt er zelfvertrouwen van en het motiveert je om nog beter te werken. Redenen genoeg dus om af en toe een pluim te geven als de persoon het verdient.

Hoe geef je het best complimentjes aan je collega's en je baas? Enkele tips!

Dank je wel

De meest eenvoudige manier om een compliment te geven hoeft daarom niet minder goed te zijn. Gewoon eens “dank je wel” zeggen tegen de collega die je heeft geholpen of die iets goeds heeft gedaan voor het team of het bedrijf, kan al wonderen doen. Je zal ook merken dat je collega je dankwoordje apprecieert en je in het vervolg ook weer graag zal helpen.

Stel vragen

Een goede manier om te laten zien dat je de inbreng van je collega erg waardeert, is om gerichte vragen te stellen en interesse te tonen in de manier waarop je collega het werk heeft gedaan. Hij of zij zal je met plezier uitleggen hoe. Als je zo’n actieve luisterstijl hanteert, zal dat duidelijk je waardering overbrengen.

Let op met complimenten over het uiterlijk

Misschien lijkt het iets van het verleden, maar het gebeurt nog wel eens dat mannen een vrouwelijke collega als “grapje” complimenteren over haar uiterlijk. Dit wordt niet in elke context goed gesmaakt dus let hier mee op.

Iets lekkers

Op iets lekkers trakteren is nog altijd een erg goede manier om je waardering te tonen. Koop bijvoorbeeld eens een doos pralines voor je collega en eet die gezellig samen op.

Het schouderklopje

Het moet niet altijd even expliciet. Soms is een non-verbaal compliment geven zoals een schouderklopje ook al voldoende.

Toon vertrouwen

Tonen dat je vertrouwt in de kunde van je collega, bijvoorbeeld door een belangrijke taak voor het eerst aan je collega over te laten nadat hij of zij een opdracht tot een goed einde heeft gebracht, geeft aan dat je zijn of haar werk op prijs stelt. 

I.s.m. ISW Limits