Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Britse politie is een van de meest homovriendelijke werkgevers

In Groot-Brittannië is er een lijst opgesteld van meest homovriendelijke werkgevers. Op 1 staat technologiebedrijf IBM, op 3 Ernst & Young en op 5 Goldman Sachs. Ook politiekantoren scoren opvallend goed: 5 kantoren halen de top 10, 11 kantoren halen de top 50.

Politie maakt inhaalbeweging

Stonewall, een organisatie die zich inzet voor de rechten voor homoseksuelen, maakt elk jaar een raking van meest homovriendelijke werkgevers. Dit jaar deed ze daarvoor een rondvraag bij 7.000 homoseksuele werknemers. 6 jaar geleden gebeurde het onderzoek voor het eerst. Toen haalde geen enkel politiekantoor de top 20; 6 kantoren wilden toen liever niet in de lijst opgenomen worden. "Intussen heeft de politie heel wat moeite gedaan om het werknemersbeleid te verbeteren", zegt Ben Summerskill, hoofd van Stonewall. "Al kan het nog altijd beter."

Media en bouwsector doen weinig moeite

Over het algemeen slagen privébedrijven er beter in de vooroordelen tegenover homoseksuele werknemers te counteren dan overheidsdiensten. En terwijl er verschillende sectoren veel moeite doen om hun beleid te veranderen, blijven andere dan weer achter. Vooral de media en de bouwsector lijken weinig inspanningen te doen. (JS)

Bekijk hier de volledige lijst.