Bedrijfsfeest: ga je alleen of met je partner?

Een delicate vraag: ga je beter op je eentje naar een bedrijfsfeest, of neem je je wederhelft mee? De voor- en nadelen van naar een ‘corporate party’ trekken met je lief.

Sommigen kiezen ervoor om privé en werk strikt te scheiden, anderen zien geen graten in vervaagde grenzen. Ga je best alleen of per twee naar een bedrijfsfeest?

Pro

  • Dit is dé gelegenheid om je werk eens te tonen aan de andere helft van je trouwboek. De mensen met wie je dagelijks in contact komt, het bureau waar je lange uren slijt … Het is een goed idee om eens een inkijk in je professionele leven te gunnen.
  • Een beetje verlegen? Als het één van je eerste bedrijfsfeesten betreft en je kent je collega’s nog niet echt goed, dan kan je compagnon je gezelschap houden. Het is soms makkelijker om per twee andere genodigden te benaderen.
  • Het is een geweldige manier om steun te krijgen voor wat je doet. Als je partner zich betrokken voelt, kan je al je overuren en werktelefoontjes beter een plaatsje geven.
  • We zijn altijd trots op de persoon met wie we ons leven delen. Hem of haar presenteren aan je collega’s, dat is ook een beetje pronken. Een sympathieke wederhelft zal zeker scoren!

Contra

  • Business en pleasure mixen: het kan problemen opleveren. Misschien houdt je partner helemaal niet van je attitude wanneer je met collega’s praat, of wil hij vroeg naar huis vertrekken, of vindt hij die ene collega te flirterig
  • Je kan je eigen daden onder controle houden tijdens het feest, maar niet die van je lief. Na een paar glaasjes kan hij of zij misschien een paar anekdotes verklappen die jij liever niet in handen van je collega’s had gezien.
  • Een bedrijfsfeest is de ideale gelegenheid om te netwerken. Als je een promotie wil, moet je je daar 100% voor inzetten, en dus volledig vrij kunnen bewegen tussen je collega’s, en nog belangrijker, het management.
  • Het doel van zo’n feest is de banden tussen collega’s aanhalen. Partners uitnodigen is duurder en schiet aan dat doel voorbij.

Bron: Management