Bedrijf biedt nepkinderen aan om mee te pronken op het werk

Een veelgehoorde klacht: werknemers met jonge kinderen zouden bevoordeeld worden op de werkvloer. Zo hebben ze altijd voorrang bij het kiezen van hun verlofperiode, mogen ze flexibelere werktijden hanteren en moeten ze zelden of nooit overwerken, want ja: uiteraard hebben ze ’s avonds geen opvang voor hun kinderen. Of anders moeten ze zoon- of dochterlief wel naar de sportclub of de muziekacademie voeren …

Alsof dat nog niet erg genoeg is verbeuzelen werkende ouders op kantoor ook nog eens heel wat tijd door met elkaar te kletsen over de meest recente strapatsen van hun kroost. Dat alles wekt behoorlijk wat wrevel op bij kinderloze collega’s, maar voor hen is er goed nieuws.

Keuze uit acht kinderen

Het Amerikaanse bedrijf The Office Kid™ komt nu met een oplossing waardoor werknemers zonder kinderen voortaan ook kunnen genieten van al de voordelen die ouderschap met zich meebrengt. Voor 20 dollar kan je immers een pakket kopen waarmee je kan doen alsof ook jij thuis zo’n snoezig kind hebt lopen. De kit omvat een brief, een ingelijste foto en enkele kindertekeningen. Er is keuze uit acht verschillende kinderen, zodat je dus zelf kan kiezen welk geslacht jouw nepkind heeft en hoe het eruit ziet.

Als je baas enigszins empathisch is, zal hij na het zien van die verterende foto’s en tekeningen op je bureau er ongetwijfeld geen probleem van maken als ook jij eens wat vroeger naar huis wil. En mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd extra kindertekeningen of een gephotoshopte klasfoto bestellen bij The Office Kid™.