Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Amerikaans bedrijf geeft werknemers onbeperkt betaald verlof

Het is een droom van elke werknemer: onbeperkt betaald verlof krijgen. Voor velen blijft het een droom maar niet voor het personeel van Social Strata, een Amerikaanse firma die socialenetwerksites maakt voor particulieren en andere bedrijven.

Leven plannen zoals je wil

De directrice, Rosemary O’Neil, verraste de werknemers volledig met haar idee om ongelimiteerd betaalde vakantiedagen op te kunnen nemen. “Ze dachten waarschijnlijk dat ik ze in de maling nam”, zei O’Neil. “Het zijn allemaal volwassen mensen die hier werken. Waarom zouden we hen de kans niet geven hun leven te plannen zoals zij dat willen?”

Wie denkt dat alle werknemers nu lekker lang op vakantie gaan, heeft het mis. Lori Hope, een van de werknemers, is blij dat ze door de nieuwe regels nu gemakkelijker haar man kan helpen. “Hij is van een ladder gevallen, ik kan nu een tijdje thuis blijven zonder dat ik me zorgen hoef te maken. Dat onze werkgever ons de vrijheid geeft om onbeperkt verlof te nemen, is een grote blijk van vertrouwen. Het geeft me bovendien een impuls om beter te doen." (JS)