Alvast geen slaapverwekkende cijfers …

72%

72% van de managers die bij een enquête in 2009 door Philips ondervraagd werden, zegt met een slaaptekort te kampen. Gemiddeld slapen managers 6 uur en een kwart. 83% gaf aan dat hun werk negatief beïnvloed wordt door weinig slapen. Amerikanen hebben volgens dezelfde enquête meer dan andere nationaliteiten te kampen met een slechte nachtrust door stress.

96%

96% van de managers ziet in dat een slaaptekort ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid, maar slechts 29% bespreekt de problemen daadwerkelijk. En van die groep schakelt slechts 27% een arts in.
Bron: enquête Philips

11,3

Ongeveer 23% van de werkende Amerikanen kan ‘s nachts nauwelijks de slaap vatten, blijkt uit een rapport van de American Academy of Sleep Medicine van september 2011. De slaapproblemen zou de economie van de VS ieder jaar zo’n 63 miljard dollar (43 miljard euro) kosten. Werkende Amerikanen zien gemiddeld 11,3 werkdagen in rook opgaan door slaapproblemen.

5%

Slaaptekort kan de levensduur met 5% inkorten.

7,5

Slaapbehoeften zijn zeer individueel, maar gemiddeld slapen we tussen 6,5 en 7,5 uur. Er zijn mensen die met vijf uur of minder toekomen, zonder dat ze zich vermoeid voelen of hun toevlucht moeten zoeken in pepmiddelen, maar zij zijn een kleine minderheid.

Terug naar het hoofdartikel 'Al geeuwend naar het werk'