Alles over Facebook: aanmoedigen of verbieden op het werk?

De film 'The Social Network' verschijnt vandaag in de Belgische zalen. In Amerika is de film die het verhaal van de beginjaren van Facebook vertelt alvast een hit. Hoe zit het met Facebook op de werkvloer? Lees er alles over in ons dossier.

Facebook op de werkvloer: positief of negatief?

Nogal wat werkgevers weten niet goed hoe ze moeten omgaan met nieuwe sociale netwerksites. Toelaten of verbieden tijdens de werkuren? 3 redenen om Facebook op de werkvloer aan te moedigen. Als reactie op het surfgedrag van hun werknemers blokkeren een aantal bedrijven ook de toegang tot Facebook of andere websites. Hoe zorg je ervoor dat je er toch opgeraakt?

Opgelet wel bij deze sociale netwerken: zwier niet zomaar al je gedachten en frustraties online. Je zou  niet de eerste werknemer zijn die door Facebook zijn werk verliest: 9 manieren om via Facebook je job te verliezen. Heel wat werkgevers gebruiken Facebook ook om sollicitanten te screenen.

Voorzichtigheid is trouwens altijd aangewezen op het wereldwijde net want zelfs de werknemers van Facebook kunnen meekijken in je profiel.

Facebook: ja of nee?

Sommigen zijn hartsgrondig tegen het gebruik van de sociale netwerksites. Zoek je zelf een goede reden om je Facebookprofiel te deleten? Vind hier alvast 5 goeie redenen!

Ben je een regelmatige gebruiker, dan kan je misschien een aardige duit verdienen aan Facebook: hoe sla je zelf munt uit Facebook?

Mark Zuckerberg

The Social Network schetst een weinig flatterend beeld van de oprichter van de sociale netwerksite. Maar hoeveel verdient Mark Zuckerberg eigenlijk met Facebook?