Al eens verliefd geweest op een collega? Je bent niet de enige

14 februari is het weer tijd om alles uit de kast te halen voor je partner. Naar aanleiding van Valentijn deden vacature.com en références.be een enquête bij geregistreerde gebruikers. 1.970 hoger opgeleiden (werkend in dienstverband) en met een vaste partner vulden de enquête in.

Liefde op het werk

Je spendeert vaak meer tijd op je werk dan thuis. Niet zo heel verwonderlijk dus dat 31% al eens verliefd is geweest op een collega. Voor 18% bleef het daar niet bij, zij hadden ook daadwerkelijk een relatie met een collega.

Maar het kan ook anders: 72% van de mensen die de enquête invulden zou een relatie hebben met iemand buiten het werk. Zij blijken hun partner minstens één keer per dag te contacteren.

Verhouding werk-privé

Blijkbaar vraagt een job heel wat tijd van de meeste mensen. Bij de mensen die aangeven dat er veel spanningen zijn in hun relatie ten gevolge van hun werk, blijkt 1 op 4 mensen hier geregeld last van te hebben. De redenen voor de spanningen? Maar liefst 75% komt te laat thuis door de job, 72% geeft aan altijd vermoeid te zijn en 48% zou te weinig thuis zijn. 

Eindelijk vakantie, denken de meesten dan. Dit is niet voor iedereen weggelegd, want 37% blijkt ook op vakantie gestoord te worden door hun collega’s of baas.

Belang van de carrière

Hoe belangrijk is je carrière voor je? 18% zou voorrang geven aan de eigen carrière. Maar je relatie daarvoor op het spel zetten? Dat is een stapje te ver voor 76% van de mensen die de enquête invulden. De overige 7% zou dit wel doen.

Bron: Via een direct mail werd de enquête afgenomen bij geregistreerde gebruikers van vacature.com en références.be. (enquête liep van 1 t.e.m. 5 februari 2011)

Terug naar het dossier 'liefde op de werkvloer'