Abercrombie & Fitch legt verkopers strenge kledingvoorschriften op

De kledingketen Abercrombie & Fitch, bekend van zijn halfnaakte verkopers met de ideale maten, legt zijn werknemers een wel heel strikte kledingcode op.

De Amerikaanse site Buzzfeed legde de hand op de stijlrichtlijnen voor 2013, een handboek waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe de verkopers zich moeten kleden.

Financieel gaat het overigens niet super met A&F. De omzet in Amerikaanse winkels die meer dan een jaar open zijn zakte vorig jaar met 3%, en in een aantal filialen gaat binnenkort het licht definief uit.

'Style guide'

Enkele kledingvoorschriften lijken vrij 'normaal' te zijn. Zo mogen de mannelijke verkopers hun jeans zeker niet te laag laten hangen, zodat hun onderbroek zichtbaar is. Tegelijk wordt echter ook in vier stappen - mét foto's - uitgelegd hoe de heren de broekspijpen van hun skinny jeans moeten oprollen, zodat onderaan een bleke zoom ter breedte van 1,25 inch (of 3 cm) verschijnt.

Abercrombie & fitch

Een casual look creëren vergt blijkbaar heel wat voorbereiding. Het ziet er op het eerste zicht misschien uit als een simpele opgerolde mouw, maar eigenlijk gaat er een zorgvuldig gedocumenteerd proces van plooien, wegstoppen en opstropen aan vooraf.

Abercrombie & fitch

Nog meer stijlrichtlijnen van Abercrombie & Fitch kan je bekijken op buzzfeed.com.