Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

9 apps om je tijd in de file op een nuttige manier door te brengen

Niemand verliest graag tijd, maar het oponthoud is helaas onvermijdelijk geworden met de vele files en treinvertragingen die pendelaars dag na dag teisteren. Hoe maak je van die verloren tijd toch een nuttig of aangenaam moment?

Met een smartphone of tablet bij de hand hoeft geen enkel moment verloren te gaan …

1. De krant lezen

Neem je iPad erbij en ga door het nieuws van de dag met de apps van De Morgen, Het Laatste Nieuws of De Tijd. Voor je thuis vertrekt is het zelfs niet meer nodig om de nieuwe krant te downloaden, dat gebeurt automatisch voor dag en dauw.

2. Een opname programmeren

Heb je in die krant een aankondiging gelezen voor een documentaire die je zeker wil zien? Programmeer je digicorder of HD-decoder van op afstand met de Yelo-app van Telenet of TV Overal van Belgacom, en mis nooit meer een interessante uitzending.

3. Een job versieren

Op zoek naar een verse uitdaging in je carrière? De iPhone-app van Vacature helpt je zeker verder. Zoek jobs op maat in jouw buurt en solliciteer meteen!

4. (Video)conferencing

Met Skype op je smartphone kan je altijd en overal een videoconferentie opzetten. Wie vaststaat in de file kan op die manier toch aanwezig zijn op die ene belangrijke vergadering, of misschien even gedag zeggen aan een vriend in verre oorden.

5. Boodschappen doen

Winkelketens als Delhaize als Colruyt bieden de mogelijkheid om via je smartphone je bestelling van 6 eieren, een bruin brood en een biefstuk online te plaatsen. Enkele uren later kan je al zonder aanschuiven je pakketje afhalen in het filiaal van je keuze, ideaal voor drukbezette zakenmannen en –vrouwen die hun tijd zo efficiënt mogelijk willen besteden.

Het moet wel gezegd dat de krant lezen of een nieuw kleedje uitkiezen eerder geschikt is voor de treinreiziger, dan voor de pendelende chauffeur die het verkeer in de gaten moet houden …