8 tips voor een ontspannen terugkeer uit vakantie

4 op 10 managers keren met stress uit vakantie, dat leert een studie van het Institute of Leadership and Management. De gedachte dat ze weer voor minstens een half jaar in de sleur duiken, doet hen huiveren. Hoe zorg je ervoor dat de terugkeer op kantoor minder erg is?

8 tips voor een relaxte eerste dag

  1. Op reis geweest? Zorg er dan voor dat je niet meteen daarna naar het werk moet. Zorg voor een of meerdere uitboldagen.
  2. Plan meteen je volgende vakantie. Dan heb je direct een doel om naar te werken.
  3. Bel vlak voor je terugkeert een collega op. Zo ben je op de hoogte van wat er gebeurde tijdens je afwezigheid en kom je niet voor (pijnlijke?) verrassingen te staan.
  4. Schenk jezelf een souvenirtje uit de vakantie en zet het prominent op je bureau. Ideaal om even weg te dromen als de stress toeslaat.
  5. Laat je out of office nog even aan. Dan kun je je rustig inwerken voor iedereen je lastigvalt.
  6. Hou je gewoontes uit de vakantie vast. Las je elke week een boek, blijf dit dan doen tijdens de rest van het jaar. Beleefde je plezier aan het gezelschap van vrienden, wacht dan niet tot een volgende vakantie om hen op te zoeken.
  7. Voorzie een leuke afleiding op je eerste werkdag. Een optreden, een restaurantje... 's avonds. Zo zit je niet meteen in de dagelijkse sleur.
  8. Sta eens vroeger op en neem een uitgebreid ontbijt. Tijdens de vakantie doe je dit bijna dagelijks. Waarom niet eens een beetje vakantiegevoel geven aan je werkdag? Je zal zien, je vertrekt veel meer ontspannen naar kantoor.

Bron: Management Issues

Nog meer tips om de vakantieblues tegen te gaan.