Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

8 tips om een Apple-bedrijfscultuur uit te bouwen

De keynotespeeches van Apple, wanneer nieuwe producten worden voorgesteld, zijn echte hoogtepunten waar veel technofielen en fanboys vol ongeduld op zitten te wachten … Hoe slaagde wijlen Steve Jobs erin om zijn bedrijf tot zulk een succes uit te bouwen? 8 tips om de bedrijfscultuur van de technologiereus te doorgronden.

In zijn boek “Grow: how ideals power growth and profit” geeft Jim Stengel de aanzet om jouw start-up tot een succes te maken, naar het model van het duurste bedrijf ter wereld.

1. Communiceer over je dromen met je werknemers

Mission statements zijn meestal te vaag om echt te inspireren. Wees niet bang om meer dan alleen zuiver financiële informatie toe te voegen.

2. Wees duidelijk over waar je staat, langs binnen en langs buiten

Je prioriteiten, waarden en principes bepalen de bedrijfscultuur. Wees daarom altijd duidelijk in je communicatie met klanten en leveranciers.

3. Stel snel een goede ploeg samen

Start-ups zijn zeer gevoelig voor foute aanwervingen. Neem de meest competente personen aan, ze renderen altijd. Probeer ook te selecteren op basis van people skills, zodat nieuwe rekruten zowel in team als zelfstandig kunnen functioneren.

4. Innovatie, innovatie, innovatie

Laat je nooit uit het lood slaan door verandering: alleen dan kan je competitief blijven.

5. Leg de lat hoog

Als je gelooft in de ploeg waarmee je werkt, hou je dan aan je objectieven, ook al lijken die hoog gegrepen. Goede medewerkers zullen de uitdaging vol goesting aannemen, en dat enthousiasme geeft je klanten zeker een goed gevoel.

6. Genereer aandacht voor wat je doet

Focus op één of twee evenementen per jaar, waarop je de nieuwste producten en trends uit de doeken doet. Hang hier ook altijd een ‘fun’ element aan vast.

7. Denken en handelen als een winnaar

Klanten willen het product kopen van een ‘winner’. Jij, of je werknemers, mogen zich dan ook nooit excuseren voor de prijs of de kwaliteit van het product; maar doe wel altijd al het mogelijke om je klant tevreden te stellen.

8. Laat een erfenis achter

Wie zijn doel niet duidelijk maakt, zal het ook nooit bereiken. Medewerkers kunnen je niet helpen als je hen niet uitlegt wat je van hen verwacht. Laat net zoals Steve Jobs een stevige erfenis achter om jouw visie uit te werken wanneer je zou beslissen het bedrijf te verlaten.
Bron: Forbes