7 tips om je goed te voelen op het werk

Voor sommigen is de vakantie al begonnen, anderen moeten nog even doorbijten. Al kan het ook op het werk best plezierig zijn. Hoe word je een gelukkiger werknemer?

1.  "Alles goed?"

"Hé, hoe gaat het." Een veelgestelde vraag op het werk, maar vaak nemen we niet echt de tijd om erop te antwoorden of door te vragen. Stap af van deze slechte gewoonte: neem je tijd en toon interesse in de mensen rondom je. Het maakt je werkdag aangenamer en je humeur opgewekter.

2. Stop de routine

Neem je elke dag dezelfde weg naar het werk? Probeer dan eens een alternatieve route. Smeer je elke dag hetzelfde op je boterham, stap dan eens een broodjeszaak binnen en bestel een panini geitenkaas. Je routine doorbreken is belangrijk om je creativiteit levendig te houden. Het geeft je bovendien flink wat energie.

3. Elke dag een lachbui

Weet je welke stoffen er allemaal vrij komen als je lacht? Dopamine, serotonine, ocytocine en adrenaline: alleen al daarom willen we je aanraden elke dag een lachpauze in te lassen. Geen grappige collega in de buurt? Probeer dan eens enkele filmpjes op YouTube...

4. Organiseer een siësta

20 minuten met je voeten omhoog in een rustige ruimte, meer heb je niet nodig om er weer helemaal tegenaan te kunnen. De effecten van zo'n kleine siësta zijn trouwens niet gering: je geheugen verbetert, de stress vermindert en het is gezond voor je hart. Waarop nog wachten?

5. Een warme chocomelk en een croissant

Waarom ontbijt je niet elke vrijdag samen met je collega's? Het is goed voor het groepsgevoel en het is nog lekker ook!

6. Stuur geen mails naar collega's op 20 meter

Gek toch, een mail sturen naar je collega naast je? En toch doen we het hoe langer hoe meer. Voer daarom volgende regel in: zit je collega op minder dan 20 meter afstand, ga er dan naar toe om je vraag te stellen. Een beetje menselijk contact doet iedereen goed.

7. Geef jezelf een compliment

Iedereen maakt fouten, jij ook. Wees dus vergevingsgezind voor jezelf. En als het goed gaat, waarom dan niet jezelf eens verwennen? Het zal alleen nog beter gaan.

Bron: Management n°177