Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

7 signalen dat je te veel tijd doorbrengt op kantoor

Je collega's suggereren dat het nu 'toch echt wel tijd is om naar huis te gaan', en je gezin heeft je al enkele maanden amper gezien. Toch zie jij het probleem niet: je houdt van je job en je bent dus vaak op kantoor. Is er een probleem, dan?

Deze zeven tekenen wijzen er alvast op dat iets minder uren aanwezig zijn geen kwaad kan.

1. Je gebruikt een prefix om naar je moeder te bellen

Je neemt de hoorn van de haak, je geeft de gebruikelijke prefix in om een buitenlijn te maken ... en je beseft dat je gewoon thuis zit, en dat dus helemaal niet nodig is. De macht der gewoonte?

2. Je slaapt nooit meer uit

Je bent het zo gewoon om vroeg uit de veren te zijn, dat je biologische klok ook op zaterdag en zondag je op een ontieglijk vroeg uur wekt. Uitslapen is er niet meer bij.

3. Je verdikt

Spannen je broeken een beetje? Zittend werk maakt dik. Zeker wanneer je niet sport buiten de werkuren kunnen de kilo's er snel bijkomen. Hoe meer uren je voor een scherm zit, des te sneller zet je taille uit ...

4. Je bent bevriend met de nachtploeg

Je kent de hele nachtploeg: de nachtelijke securityploeg, de nachtreceptionist, de man die 's nachts de parking bewaakt, de kuisploeg die 's nachts langskomt ...

5. Je hebt overal pijn

Je rug, je nek, je vingers ... Je hebt overal pijn(tjes). Je lichaam geeft je hier het signaal bij uitstek dat je te lang statisch zit. Wist je dat je bureaustoel een aanslag is op je gezondheid?

6. Je staat nooit in de file

Je komt zo vroeg naar kantoor, en je vertrekt zo laat dat je nooit last hebt van de file, noch van overvolle treinen.

7. Je hebt een eigen voorraad energiedranken

Je hangt dagelijks aan een koffie-infuus, maar dat is niet genoeg. Je hebt ook een persoonlijke voorraad cafeïnerijke dranken onder je bureau verstopt om de moeilijke momenten door te komen.

Bron: realbusiness.co.uk