7 redenen om wel te werken op een feestdag

Op paasmaandag hebben veel mensen vrij, maar sommigen worden die dag wel ingeschakeld om te werken. Geen zin om te werken op een feestdag? 7 redenen om het wel te doen.

1. Maak het gezellig met je collega’s

Als je dan toch moet werken op een feestdag, dan maak je er toch gewoon het beste van. Meestal werkt je organisatie of bedrijf die dag maar met een minimale bezetting. De ideale gelegenheid om het gezellig te maken en je aanwezige collega’s nog beter te leren kennen.

2. Opruim

Eindelijk de tijd om je bureau eens grondig op te ruimen: afgewerkte dossiers klasseren, overbodig papierwerk in de prullenmand …  Een opgeruimd bureau werkt zoveel beter!

3. Niet naar het saaie familiefeest

Werken op deze feestdag is net het ideale excuus zijn om niet naar dat vervelende familiefeest te moeten. Niemand kan het je kwalijk nemen en jij ontloopt de bemoeizieke tantes en zatte nonkels.

4. Recup op een andere keer

Wanneer iedereen terug hard aan het werk is na de feesten kan jij op het gemak je feestdag recupereren op een moment naar eigen keuze.

5. Rustige werkdag

Weinig mensen aan het werk tijdens de feestdagen. Je kan dus in veel gevallen rekenen op een rustige werkdag. Perfect om oude dossiers af te werken. Of om je zonder afleiding te storten op een moeilijke taak.

6. Flexibel

Je toont je heel flexibel ten opzichte van je overste. Dat geeft je de kans om op een andere keer daarvoor eens iets terug te vragen.

7. Weinig files

Eindelijk een dag zonder files. Iedereen thuis en weinig volk op de baan. Fijne dag dus om naar het werk te karren.