7 manieren om ‘onopvallend’ te slapen op je werk

Diverse gezondheidsspecialisten wijzen erop dat een dutje doen in de namiddag heel wat voordelen oplevert. Helaas zijn er nog steeds te veel bedrijven die niet inzien dat werknemers die liggen te slapen op hun bureau de productiviteit eigenlijk enorm vooruit helpen.

Heb jij ook zo’n bekrompen bedrijfsleiding? Dan zit er niets anders op dan ongemerkt wat te slapen tijdens de kantooruren. Gelukkig wordt dit dankzij deze zeven tips een fluitje van een cent.

1. Ondersteun je hoofd

Probeer te slapen in een houding die suggereert dat je hard aan het werk bent. Dit kan bijvoorbeeld door je hoofd te laten steunen op je computerscherm. Deze website toont nog een paar andere mogelijke technieken.

2. Gebruik oogstickers

Als je rechtop zittend kan slapen, dan ben je al een heel eind. Het komt er dan enkel nog op aan om je gesloten ogen te maskeren. Gelukkig bestaat er zogenaamde ‘Sleep Safe Tape’ die je op je ogen kan kleven en die de indruk wekken dat je klaarwakker en geconcentreerd aan het werk bent.

3. Produceer werkgeluiden

Als je baas je niet kan zien, betekent dit nog niet dat je ongemerkt kan liggen pitten. Als hij geen geruststellende werkgeluiden uit je kantoor hoort komen, dan kan hij toch beginnen vermoeden dat er iets niet in de haak is. Gebruik daarom de iPhone-app iNap@work. Die maakt in jouw plaats klik-, tik- en papiergeluiden, zodat het lijkt alsof je druk aan het werk bent.

4. Gebruik een laptop als kussen

Oké, hiermee zal je waarschijnlijk niemand om de tuin leiden, maar een laptopkussen is wel lekker zacht en comfortabel als je je hoofd te rusten wil leggen op je bureau.

5. Lees een boek

Dit workaholickussen uit Japan zit in een hardcover en kan je makkelijk op een boekenplank bewaren. Als je slapend betrapt wordt, dan zal het lijken alsof de vermoeidheid je overmand heeft tijdens het lezen.

6. Vermom je

Een ander ingenieus plan wordt getoond in deze Braziliaanse advertentie voor koffie van het merk Suplicy. Voor vrouwen is dit idee minder geschikt en bovendien werkt het alleen als je baas je maar vluchtig bekijkt.

7. Verwen jezelf

Gelukkig zijn er ook bedrijven die het belang van een middagdutje begrepen hebben. Als jij het geluk hebt om zo’n werkgever te hebben, stel dan meteen ook voor om kantoormeubilair van Metro Naps te installeren. Dat zal je dagelijkse hazenslaapje nog eens zo leuk en efficiënt maken. Hun Energy Pod is bijvoorbeeld speciaal ontworpen om maximaal rendement uit je dutjes te halen.

Bron: mentalfloss.com