7 heerlijke manieren om je ontspannen na het werk

Niet echt lekker in je vel wanneer je terugkeert van het werk? Na een dag hard werken is het niet altijd makkelijk om het werk in een vingerknip achter je te laten.

Wij geven je zeven tips om te ontspannen en de dag erna er weer in te vliegen.

1. Sporten

Het is een klassieker, maar we herhalen het nog een keertje: sport houdt je in vorm, pompt het 'gelukshormoon' endorfine in je lijf en zorgt ervoor dat je beter slaapt.

Voetbal, zwemmen, gevechtsport, fitness: wat je doet, doet er niet toe. Het belangrijkse is dat je er plezier in hebt.

2. Massage

De beste oplossing om te ontstressen na een lange dag: een massage. Je ontspant volledig en kan je hoofd even helemaal vrijmaken. Een saunaatje doen werkt even goed.

Sommige bedrijven bieden zelfs massages aan op het werk. Is dat (nog) niet het geval in jouw organisatie? Trakteer jezelf eens op een behandeling bij een schoonheidsinsituut.

3. Zingen

Sinds de serie Glee vele harten veroverde, wonnen koren enorm aan populairiteit. En wie zingt, gebruikt meer zijn buikademhaling, en haalt meer zuurstof binnen. Goed voor je hersenen!

Een koor vervoegen is misschien een stap te ver, maar gewoon zingen in de file op de weg naar huis is al goed genoeg. Efficiënt, gratis en behoorlijk amusant!

4. Schrijven

Misschien maalt de voorbije dag wel door je hoofd wanneer je op weg bent naar huis. Een manier om je zorgen een plaatsje te geven is ze neer te schrijven.

Je kan een dagboek bijhouden - niet alleen bakvissen met een gebroken hart hebben daar recht op -, je kan je ideeën op losse bladen schrijven en dan weggooien, of je kan online een blog bijhouden, zonder de namen van je collega's te vermelden natuurlijk. Wie weet wordt je schrijfstijl (en je verhalen) wel gesmaakt en kan je een bekende blogger worden!

5. Een glas gaan drinken

Afspreken met vrienden hoef je niet uit te stellen naar verlofdagen of het weekend. Een glas drinken kan de ideale afsluiter zijn van een lange dag.

De bedoeling is natuurlijk om het alcoholverbruik tot het minimum te beperken: een colaatje kan net zo goed zijn wanneer je in goed gezelschap bent.

6. Tuinieren

Wie een tuin heeft kan zich daar helemaal in uitleven. Contact met de natuur, geduld en buitenlucht zijn de kernwoorden.

Er is altijd wel iets te doen in de tuin, en het is fijn om hem dag na dag mooier te zien worden.

7. Koken

De verleiding is groot om na een slechte dag jezelf te goed te doen aan chips en chocolade. Nochtans is het aangenaam om je achter het fornuis te zetten en een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Je kan het alleen, samen met je partner of je kinderen doen.

Bron: lejournaldunet.com