6 tips om je batterijen op te laden

Niet iedereen kan tijdens zijn vakantie zomaar eventjes drie weken naar zuiderse oorden trekken. Toch is het belangrijk om je batterijen voldoende op te laden. Dat kan gelukkig ook dichterbij huis, en met minder geld. Wij geven je zes tips om helemaal tot rust te komen tijdens de zomermaanden.

Verken je eigen streek

Doe in het weekend alsof je een toerist bent in je eigen streek en ga eens op verkenningstocht. Neem de auto of de fiets en bezoek eens een plekje waar je nog nooit geweest bent. Je zal zien dat er vlak bij huis ook leuke plaatsen te ontdekken zijn. Goed voor een heerlijk ontspannen weekend en iets om naar uit te kijken tijdens de week.

Leg je vakantie vast

Zelfs als je niet naar het buitenland trekt moet je kunnen ontspannen. Leg dus je vakantie vast zodat je je werk ernaar kan schikken en je jezelf ook echt verplicht om er even tussenuit te knijpen.

Sport als tussendoortje

Al sport je maar een half uurtje per dag, beweging helpt je om alle spanning snel van je af te zetten en energie op te doen. Maak in het weekend bewust wat meer tijd vrij om te gaan wandelen of fietsen in de buitenlucht.

Combineer

Moet je vaak reizen voor je werk? Boek dan eens een paar weken extra en geniet van de omgeving. Heb je geen tijd om je verblijf te verlengen? Ga dan eens dineren of lunchen in een bijzonder restaurant, of maak op zijn minst een korte wandeling in de streek.

Wees onbereikbaar

Wees onbereikbaar, zelfs al blijf je thuis tijdens je verlof. Alleen zo kan je echt afstand nemen van je werk.

Geniet

Een goede instelling is de absolute voorwaarde om te kunnen ontspannen tijdens je vakantie. Geniet dus: van de zon, een lekkere maaltijd, aangenaam gezelschap, een goed boek, ...

Bron: managersonline.nl