Zeven tips om als 50-plusser aan de bak te komen

Na je vijftigste een nieuwe job vinden is niet gemakkelijk. Wat kan je als 50-plusser doen om je kansen te verhogen? Hier zijn zeven gouden tips.

 

1. Kies je vacature zorgvuldig

Ingaan op vacatures waarvoor je overgekwalificeerd bent, heeft geen zin. Zoek naar werkgevers die jouw kennis en vaardigheden naar waarde weten te schatten. Probeer desnoods eens een andere sector.

 

2.  Hou je cv kort

Het heeft in deze fase van je leven geen zin om je ervaring van dertig jaar geleden te vermelden. Beperk je tot de laatste vijftien jaar. Vermeld vooral met welke software je kunt werken, kennis van nieuwe technologie kan doorslaggevend zijn bij het aanwerven van oudere werknemers.

 

3. Lijst je vaardigheden op

Na je vijftigste heb je behoorlijk wat ervaring opgedaan. Zet de vaardigheden die je in al die jaren verworven hebt eens op een rijtje. Benadruk daarbij zeker je sterktes.

 

4. Lijst je successen op

Zet ook eens op een rijtje wat je allemaal hebt bereikt in je vorige job. Dat scherpt je zelfvertrouwen aan.

 

5. Ga mee met je tijd

Zolang je thuis zit, heb je de tijd om nieuwe vaardigheden aan te leren. Volg een cursus over nieuwe technologieën en zorg dat je actief wordt op de sociale media.

 

6. Wees flexibel

Focus in je sollicitatiebrief op je creativiteit, je nieuwsgierigheid en je vermogen om problemen op te lossen.

 

7. Oefen je gespreksvaardigheden

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, zorg dan dat je alle mogelijke antwoorden op de leeftijdskwestie klaar hebt. Blijf bij vragen over het verleden niet te lang rond dat onderwerp hangen, focus op wat je nú voor het bedrijf kunt betekenen.

 

 

Bron: www.intermediair.nl / www.forbes.com