5 trucjes om jezelf uit te dagen op het werk

Een lastig karweitje op het werk? Weinig motivatie om je taken af te werken? Daag jezelf uit om harder te werken met deze 5 tips!

1. Competitief? Gebruik het in je werk!

Heb je een competitieve geest? Ben je wel te vinden voor een wedstrijdje? Probeer dan zoveel mogelijk die competitiviteit in je werk te steken. Daag jezelf uit om een complexe opdracht af te werken. Of spreek met je collega af om een welbepaalde karwei om ter snelst te voltooien.

2. Klaar, gereed, start!

Nog steeds niet de motivatie gevonden? Installeer dan een timer op je bureau. Spreek met jezelf af om je taak binnen de opgegeven tijd af te werken. Stel een fijne beloning in het verschiet: bvb een koffiepauze, of een chocoladereep uit de automaat, …

Handig is dat je voor jezelf weet dat je taak na de afgesproken tijd af zal zijn en je het met een gerust hart van je todo-lijstje kan schrappen.

3. Begin bescheiden

Soms heb je het moeilijk om aan een taak te beginnen omdat die te groots en complex lijkt. Wanneer je moeite hebt om je aan een taak te zetten, zeg dan tegen jezelf dat je eerst aan een klein detail daarvan begint. Vaak is dat genoeg om jezelf aan het werk te zetten. Je begint met iets kleins en geraakt daardoor helemaal op dreef. Voor je het weet, ben je vertrokken voor de rest van de dag.

4. Luister naar muziek

Je zal het wel gemerkt hebben bij je wekelijkse sportactiviteiten: goede muziek kan je echt wel oppeppen. Probeer het ook eens op je werk. Zit je met een paar hersenloze taakjes, zoals je mailbox opkuisen, zoek dan wat uptempo achtergrondmuziek. Wat leven in de brouwerij kan geen kwaad bij saaie opdrachten.

Ben je eerder bezig aan dossiers waar je je gedachten bij moet houden, zet dan een muziekje op dat je niet afleidt, maar waardoor je geconcentreerd en kalm wordt.

5. Kies ervoor om gecontroleerd te worden

Soms helpt het ook om aan andere mensen te laten weten wat je die werkdag allemaal van plan bent. Zet bijvoorbeeld een kort berichtje op je Facebook profiel of je Twitter account. Zo toon je aan de wereld waar je mee bezig bent. Het geeft je een extra motivatie om de taken ook effectief af te werken.

Bron: dumblittleman.com