5 tips om zonder vrees te telefoneren

Je zou het niet verwachten, maar veel werknemers voelen zich niet erg om hun gemak wanneer ze de telefoon ter hand nemen.

Werknemers van generatie Y zijn stilaan meer gewoon aan sms of chat dan aan gesproken communicatie, anderen zijn gewoon erg verlegen en durven niet te telefoneren.

Vijf tips om je telefoonfobie aan te pakken.

1. Bereid je voor

Maak een lijst op met punten die je wil bespreken voor je de hoorn opneemt. Zo kan je tijdens een telefoongesprek je op deze leidraad baseren.

2. Begin het gesprek informeel

Door even over koetjes en kalfjes praten voor je aan het 'echte werk' begint, schep je een band met je gesprekspartner. Bovendien word je er zelf kalmer van.

Spin het informele gesprek echter niet oneindig uit: tijd is kostbaar.

3. Kondig aan waarvoor je belt

Vanaf het moment dat de plaisanterieën ophouden, moet je duidelijk aangeven waarom je deze persoon hebt opgebeld. Een korte "Luister, ik bel je voor het volgende ..." is al voldoende. Zo is de persoon aan de andere kant van de lijn meteen mee.

4. Creëer interactie

Telefoneren is geen eenrichtingsverkeer. Vraag de mening van de andere, vraag om extra uitleg, laat hem tijd om te reageren. Wie een niet aflatende woordenstroom over zich heen krijgt verliest al gauw zijn aandacht.

5. Concentreer je op één onderwerp

Duidelijkheid heb je altijd en overal nodig. Stel dus liever één duidelijke vraag dan drie of vier verschillende zaken. Als je je gesprekspartner niet goed kent vraag je best ook geen al te grote gunsten.

Doe nooit alsof het de laatste keer is dat je de persoon aan de andere kant van de lijn spreekt. Probeer een langetermijnrelatie met hem op te bouwen, zo heb je sowieso al minder stress om hen op te bellen.

Bron: inc.com