Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 tips om je deze zomer niet te vervelen op het werk

De zomervakantie betekent voor veel bedrijven en organisaties een rustige periode. Hoe ga jij de verveling tegen tijdens deze kalme zomermaanden?

Grote schoonmaak

Een rustige periode is het ideale moment om je bureau een grondige opruimbeurt te geven. Je kan je afgesloten dossiers klasseren en overtollig papierwerk in de prullenmand gooien. Uitpuilende rekken en kasten kan je leegmaken en herordenen. Zo is alles startklaar wanneer je uit vakantie terugkeert. Je klavier en de hoorn van je telefoon, die ondertussen bol staan van de microben, ga je best eens te lijf met een hygiënisch doekje. Klap je laptop nog niet dicht, want ook daar kan opruimwerk nodig zijn. Verwijder verouderde mails en actualiseer je adressenboek.

Je netwerk uitbreiden

Neem de tijd om de contacten met je klanten, collega's of leidinggevenden nieuw leven in te blazen. Tijdens een lekkere lunch of happy hour op het werk leer je je collega's op een informele manier kennen. Wie weet ontstaan er zelfs nieuwe ideeën en plannen voor de toekomst.

Leer nieuwe dingen

Een rustige zomer geeft je ook de kans om dieper in te gaan op je werk en interessante informatie op te zoeken over je werkveld. Zeer handig voor toekomstige vergaderingen. Bovendien ben je dan weer helemaal mee met de allerlaatste nieuwtjes uit je sector. Het is ook het ideale moment om je in te schrijven voor een opleiding: verdiep je in een taal, of volg online een informaticacursus, ...

Vooruitwerken

Wanneer het wat minder druk is en je de discipline aan de dag kan leggen, kan je ook wat vooruitwerken. Zo vermijd je dat je al het opgestapelde werk na je vakantie in één keer moet inhalen. Sluit lopende dossiers af voor je in vakantie gaat. Denk misschien ook eens over een nieuwe manier van werken. Wie weet vind je een meer efficiënte manier om bepaalde taken uit te voeren. Als er jobstudenten tijdens de zomer aanwezig zijn, kan je van de gelegenheid gebruik maken om hen op te zadelen met de minder fijne werkjes. Zo heb je zelf meer tijd om ander werk, waar je normaal niet toe komt, af te handelen.

Moment van bezinning

Een periode van rust geeft je ook de tijd om eens stil te staan bij jezelf. Welke zijn jouw ambities en sterke punten? Waar wil jij binnen het bedrijf naar evolueren? Eens je dit voor jezelf hebt vastgelegd, kan je nadenken over de concrete stappen die je daarvoor wil ondernemen.

Bron: Au féminin