5 signalen die aangeven dat je best van job verandert

Hou jij van je werk of zit je tijdens de uren vooral af te tellen naar het einde van de werkdag? 5 signalen die aangeven dat je best eens bezint over je huidige job.

1. Je telt dagelijks af naar het einde van de werkdag

Je kijkt regelmatig op de klok en telt de uren en minuten die je nog moet werken. Als je dit dagelijks doet, lijkt er toch iets te schorren aan je huidige job.

2. Zondagavond is een ware nachtmerrie

Veel mensen hebben last van een zondagavondblues. Tijd om afscheid te nemen van het weekend en bijna aan de werkweek te beginnen. Maar als je echt niet van je job houdt, zijn die zondagavonden keer op keer een ware marteling.

3. Je werkt enkel voor het geld

Wat je nu precies doet op een werkdag, maakt je al lang niets meer uit. Zolang je op het einde van de maand de rekeningen maar betaald krijgt. Een echte band met de inhoud en de taken van je job heb je niet.

4. Je verliest veel tijd aan pendelen

Je verliest dagelijks uren aan het pendelen en geraakt daardoor erg gefrustreerd. Misschien is je job nog niet zo verschrikkelijk, maar de tijd die je verliest aan onderweg te zijn weegt voor jou niet op tegen de tijd die je op een andere manier zou kunnen doorbrengen.

5. Je voelt dat er geen ruimte meer is voor verbetering

Je zit nu al een tijdje op hetzelfde postje en voelt dat er geen ruimte meer is om door te groeien. Voor sommige mensen werkt dit, maar anderen kunnen hier moeilijk mee om. Verwacht je toch meer, dan is het misschien beter uit te kijken naar een andere job.