5 regels voor zonnebrillen op kantoor

Het is zomer, de zon breekt door, en dat geeft je meteen een reden om je mooiste zonnebril uit een lade te vissen. Ze zijn perfect om verblinding tegen te gaan en je gevoel voor stijl te benadrukken, maar zijn ze ook professioneel? 5 tips.

1. Zet ze af wanneer je binnen bent

Vanaf het moment dat je aankomt op kantoor zet je je zonnebril af. Je bril ophouden is belachelijk: er schijnt geen zon in je ogen. Het ziet er bovendien uit alsof je iets wil verbergen. Heb je een blauw oog of heb je rooddoorlopen ogen omdat je iets te lang op een terrasje bent blijven plakken misschien?

2. Verberg ze meteen

Gebruik je bril ook niet als een soort diadeem, of erger nog, zet ze niet achterwaarts op je hoofd. Het hoort niet in een professionele omgeving, vergelijk het met het dragen van flipflops op kantoor. Not done! Stop je bril daarom meteen in een etui en stop hem weg.

3. Geen brillenkoord

Je vindt het misschien praktisch, zo'n koordje om je bril bij je te houden, maar een zonnebril die rond je nek bengelt is geen gepast accessoire. Opnieuw is de regel: stop je bril gewoon weg.

4. Draag zorg voor je glazen

Onderhoud je zonnebril. Ze bepalen mee je stijl, zorg er dus voor dat er geen vette vingers opstaan, noch dat er krassen zichtbaar zijn. Net zoals een paar mooie maar versleten schoenen geeft een verwaarloosde bril een niet echt betrouwbare indruk.

5. Geen fluomonturen

Een gewaagd montuur is een goede keuze als dat bij je persoonlijkheid en stijl past, maar hou het klassevol. Vermijd wel té opvallende monturen, in fluokleuren bijvoorbeeld. Het trekt wel de aandacht, maar op de verkeerde manier.

Bron: Bloomberg Businessweek