Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 pendeltrajecten die nog erger zijn dan het jouwe

Het is lastig een pendelaar te zijn in België. In 2011 was minder dan een derde van de bussen en trams van De Lijn op tijd tijdens de spitsuren, en de NMBS is een absolute vertragingskampioen. Bovendien zijn onze autosnelwegen zó toegeslibd dat er tweemaal per dag honderden kilometers file staan.

Nochtans zijn er pendelaars die nog slechter af zijn met hun woon-werkverkeer.

  • De metro in Sao Paulo

Doorgaans is de metro in Sao Paulo erg snel en veilig, maar dat verandert helemaal tijdens de spits. Tijdens de piekuren telt men maar liefst 11 passagiers per vierkante meter. Dat maakt de ondergrondse de drukste ter wereld.

De stad telt 20 miljoen inwoners, waarvan er 8 miljoen dagelijks het openbaar vervoer gebruiken. De inwoners kwamen onlangs in opstand omdat de prijs van een biljet met 10 cent omhoog ging, ter voorbereiding op het WK voetbal in Brazilië.

  • De trein in Bombay

De lijn Gent-Brussel nemen tijdens de spitsuren, dat is soms drummen. In Bombay kan het echter nog erger: daar hangen de passagiers zelfs aan de buitenkant van de wagons. Een plaatsje in de overvolle trein zelf veroveren is een ware uitdaging.

  • Le metro in Tokio

48% van de Tokiose werknemers gebruikt het openbaar vervoer. 22% onder hen neemt de metro. Tijdens de piekuren kan je er amper ademen: de wagons worden zo vol gestoken dat het onmogelijk wordt om met je voeten op de grond te blijven. Er zijn zelfs ambtenaren aangesteld om de pendelaars in het metrostel te duwen en daarna de deuren te sluiten.

  • De bus in Pakistan

De oude, kleurrijke bussen zijn wel leuk om te zien, maar je ermee verplaatsen is niet zonder risico. Ze zijn regelmatig het doelwit van terroristen. Bovendien rijden de vehikels op een mengeling van benzine en aardgas onder druk, een goedkope brandstof. De website diplomatie.belgium.be raadt Belgen af om de bussen te nemen, ook al omdat de chauffeurs vaak onder de invloed van drugs verkeren.

  • Files in Los Angeles

Volgens het klassement van INRIX zijn de twee meest verstopte steden ter wereld ... Brussel en Antwerpen. Op de derde plaats in het klassement staat Los Angeles, waar de files toch nog iets indrukwekkender zijn dan in onze kleine Belgische steden. LA is immers veel groter en van de ene kant naar de andere kant van de stad raken kan uren duren. Daarbovenop is het openbaar vervoer weinig betrouwbaar.