Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 jobs waarin je een slaaptekort opbouwt

Volgens de Amerikaanse National Sleep Foundation hebben volwassenen tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht nodig om optimaal te functioneren. Slaaptekort zorgt ervoor dat we complexe taken minder goed kunnen uitvoeren, mentaal vermoeid en vergeetachtig zijn.

Bovendien heeft ons humeur er vaak onder te lijden.

Je kan dus maar beter genoeg uren onder de wol doorbrengen. Toch zijn er enkele beroepen die dat wel heel moeilijk maken. Wij lijsten er enkele op.

1. Nachtverpleegkundige aan huis

Nachtverplegers in een ziekenhuis hebben het ook zwaar, maar 's nachts verzorging aan huis bieden is nog een ander paar mouwen. Nachtverpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis werken één week op de twee, waarbij ze zeven nachten op rij van 19 uur 's avonds tot 7 uur 's morgens paraat staan om van thuis uit naar patiënten in hun regio uit te rukken. Hun nachtrust kan dus op elk moment brutaal verstoord worden door een rinkelende telefoon.

2. Gyneacoloog

Hoort ook thuis in de medische sector: de gyneacoloog. Baby's worden nu eenmaal niet alleen tussen negen en vijf geboren, integendeel. Nachtelijke oproepen voor natuurlijke bevallingen, keizersnedes of complicaties bij de geboorte zijn schering en inslag bij deze beroepsgroep.

Natuurlijk zijn niet alleen gyneacologen occassionele nachtraven. Ook andere specialisten en huisdokters krijgen regelmatig te maken met oproepen in de vroege (of late) uurtjes.

3. Computerprogrammeur

Hoewel deze job op het eerste gezicht misschien nine-to-five lijkt, is een systeem met permanentie niet abnormaal. Wanneer er problemen zijn met de website, er tegen de klok geracet moet worden om een deadline te halen of wanneer er een nieuw systeem geïmplementeerd wordt moet de programmeur vaak enkele nachtjes doorwerken.

4. Personal assistant

Een personal assistant moet altijd ten dienste staan van zijn baas, als contactpersoon voor derden, maar ook als secretaris die de agenda bijhoudt, meetings inboekt, reizen regelt en andere dagelijkse activiteiten coördineert. En omdat een directielid vaak niet stopt met werken om 17 uur, heeft de personal assistant vaak ook niet die mogelijkheid.

5. Horeca-uitbater

De horeca is een zware business, dat hoeven we niet meer te herhalen. Om 10 uur 's morgens beginnen voor te bereiden, een lunchservice draaien, opnieuw voorbereiden, en dan tot 's avonds laat in de keuken doorbrengen. Dan moet er nog opgeruimd en schoongemaakt worden, er moeten bestellingen geplaatst worden, de boekhouding moet bijgehouden worden ... Horeca is niet voor doetjes.