Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 goede redenen om van maandag te gaan houden

Het is maandag. Hoewel de zon (eindelijk) heeft beslist om zich vandaag te laten zien, blijft het toch altijd een beetje een onaangename klus om je op maandagochtend naar kantoor te slepen.

Maandag is traditioneel de dag waarop de meeste werknemers en scholieren een snipperdag nemen. Maar wil je echt één zevende van je hele leven knorrig doorbrengen? Bekijk de eerste dag van week daarom eens vanuit een ander perspectief. Enkele tips.

1. Maandag zit vol mogelijkheden

De vorige week is afgelopen, het weekend zit er ook op, en je gaat weer aan de slag. Het goede nieuws: dit is hét moment om een verse start kan nemen.

Maandag is het ideale moment om goede voornemens te bepalen: gezond eten, sporten, vroeg gaan slapen, opslag vragen, een ruzie oplossen en zelfs een nieuwe job zoeken. Het is maandag, alles is nog mogelijk.

2. Maandag is een nieuwe start

De eerste dag van de week is ideaal om efficiënter te worden. Maak een weekplanning, waarbij je rekening houdt met een aantal onverwachte taken die er ongetwijfeld aankomen. Stel je to-dolijstje op met kleine taken om grote projecten in beweging te krijgen.

3. Maak het bilan op op maandag

Na een ontspannend weekend ben je uitgerust en heb je heldere ideeën. Maak eens het bilan op van je professionele situatie, wijs problemen aan en zoek er een oplossing voor. We zeiden het al, maandag is dé dag om met een schone lei te beginnen.

4. Op maandag zijn de gesprekken luchtiger

Je hebt ongetwijfeld een interessant weekend gehad, tjokvol avonturen om te delen met je collega's! Conversaties over sportuitslagen, het weer, eetfestijnen en andere feestelijke escapades: ze maken je maandag minder pijnlijk.

5. Op maandag leer je het weekend appreciëren

Op zondag om 11 uur uit je bed rollen kan wel leuk zijn, maar na een hele week zal dat wel tegensteken. Vraag dat maar aan jonge werklozen die niets liever willen dan op maandag aan de slag te gaan. Het is de werkweek die het weekend net extra fijn maakt.

Een moeilijke maandag in het verschiet? Bekijk onze tips om hem te overwinnen!