4 beroepen met hun eigen sexy (naakt)kalender

Je kan het een modefenomeen noemen: bijna iedereen heeft tegenwoordig zijn eigen sexy (naakt)kalender. En ze zijn populair: in 2012 was er de 'Naked First Ladies' kalender met BV's ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, en enkele jaren geleden maakte de VRT het tv-programma 'De Naaktkalender' waarin mensen uit verschillende organisaties uit de kleren gingen voor het goede doel.

Verschillende beroepsgroepen trekken hun beroepstenue al dan niet volledig uit om mister maart of miss mei te worden. Een greep uit het aanbod.

Arbeiders uit knelpuntberoepen

Metaalarbeider, frezer, lasser, monteur ... Weinig jongeren voelen zich geroepen om een van deze knelpuntberoepen uit de oefenen. Om aandacht te vestigen op hun job poseerden werknemers van twaalf bedrijven uit het Franse Maine-et-Loire in hun adamskostuum.

Bekijk hier meer foto's

De taxichaffeurs van New York

De New Yorkse taxichauffeurs draaien hun hand niet om voor een fotoshoot in ontblote torso of met een erotische roman in de hand. Het is immers voor het goede doel! Alle opbrengsten van de kalender gaan naar University Settlement, een organisatie die zich inzet voor onder andere onderwijs en huisvesting van meer dan 30.000 personen.

Meer info: nyctaxicalendar.com

De Brusselse brandweermannen

Zeventien Brusselse brandweermannen kunnen dit jaar ook jouw muur sieren met hun kalender 'De Vuurgoden'. "We hebben de selectie gemaakt door te zoeken naar mannen die het meest letten op hun fysieke voorkomen, en naar degenen die niet te jaloerse vrouwen hebben", verklaarden ze aan de krant La Capitale. De opbrengst gaat naar vzw Pinocchio dat kinderen met brandwonden helpt, en naar een tweejarig leukemiepatiëntje.

De hostessen van Ryanair

Eén keer per jaar tonen de hostessen van Ryanair wat er onder hun uniformen schuilgaat. De opbrengst van hun kalender, zo'n 100.000 euro, gaat naar de Teenage Cancer Trust dat kanker bij jongeren in Groot-Brittannië bestrijdt.

Meer info: De making of