12 grappige out of office-berichten

Ga je op vakantie? Vergeet dan niet je out of office-assistant in te stellen. Een absolute must voor wie zorgeloos wil vertrekken. Wat moet er zeker in je out of office-bericht staan? ... En hoe tover je een glimlach op de lippen van de ontvanger van je bericht?

Wat vertel je in je out of office-bericht?

- De periode dat je afwezig bent: Zo kan je correspondent beslissen of hij wacht tot je terug bent, of contact opneemt met iemand anders.

- De reden van je afwezigheid: Voor degene die jou probeert te contacteren is het interessant om te weten op je op zakenreis bent of met vakantie. Ben je in het buitenland voor je werk, dan is de kans groot dat je een dringend bericht toch leest en kan beantwoorden.

- Wie ze mogen contacteren tijdens jouw afwezigheid: Je kan al je contacten doorverwijzen naar een collega die jouw taken opvolgt of naar het centrale nummer van je afdeling.

Leuke voorbeelden

Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden, die je misschien niet in alle gevallen moet overnemen...

 1. Van 7/3 tot 14/3 is deze mailbox gesloten. Alle e-mails die ik tijdens deze periode ontvang, worden automatisch vernietigd.
 2. Mijn verstand is op dit moment niet op kantoor, maar is hopelijk terug op 26/6/2012. Gelieve voor dringende zaken te wachten tot het terug is.
 3. Bedankt voor uw e-mail. Deze werd toegevoegd aan de wachtlijst. Uw e-mail is op dit moment nr. 352, u kan dus een antwoord verwachten binnen ca. 19 weken.
 4. Ik kan uw e-mail momenteel niet deleten omdat ik op vakantie ben. Zodra ik terug ben delete ik alle e-mails in volgorde van verzending. 
 5. De e-mailserver kon uw internetverbinding niet vinden. Uw bericht is niet verzonden. Herstart uw computer en probeer opnieuw te verzenden. 
 6. Beste, je ontvangt deze automatische aankondiging omdat ik niet op kantoor ben. Als ik er was zou de kans dus groot zijn dat je niets van dit alles zou ontvangen.
 7. Ik ben op vakantie van 01/07/2012 tot en met 15/07/2012. Iedereen mag mij één e-mail sturen. Als je er meer stuurt, zal ik willekeurig al je e-mails verwijderen tot er maar één overblijft. Kies dus nauwkeurig welke je stuurt. Maar pas op, dit was je eerste mail...
 8. Ik ben momenteel niet op kantoor. Ik kom pas volgende week terug. Hoewel ik hier toegang heb tot telefoon- en e-mailverkeer, verzeker ik je dat ik deze niet zal gebruiken voor werkdoeleinden.
 9. Hey daar, kun je mij bellen in plaats van te mailen? Ik zou dit liever over telefoon afhandelen. Als ik niet antwoord, blijf proberen. Dan sta ik op de skipiste en heb ik geen ontvangst.
 10. Ik ben momenteel niet op kantoor. Ik heb wel een gsm, maar het nummer geef ik je niet. Als je hem kan raden, beloof ik je dat ik de telefoon zal opnemen.
 11. Ik zal niet op kantoor zijn van 7/3/2012 tot 14/03/2012 en heb ook geen toegang tot mijn e-mails. Als dit een noodgeval is, bel dan 112.
 12. I am currently out of the focus. I will make my great comeback on Friday June 8th. And it will be better than before.
  For urgent messages, please contact...
  I miss you too.

Hebben jij, je collega, je klant of je concurrent een hilarische out of office-boodschap? Laat het ons in de reacties weten en misschien publiceren wij de leukste wel in ons magazine!