10 zaken die je collega's het meest storen

Je fouten niet toegeven. Dat is één van de grootste ergernissen tussen collega’s. Zo blijkt uit een rondvraag die Regus, expert in kantoorruimtes, deed bij 400 zakenmensen in de Benelux. Benieuwd waar je collega’s zich nog aan storen?

1. Fouten niet toegeven en geen verantwoordlijkheid nemen

Nummer 1 van de meest ergerlijke momenten op kantoor (46,5% van de ondervraagden) is wanneer collega’s weigeren verantwoordelijkheid te nemen voor hun fouten of hun eigen schuld niet willen toegeven. Niet willen leren uit eerder gemaakte fouten hoort hier ook bij.

2. Deadlines niet respecteren

38% van de respondenten stoort zich aan collega’s die niet nauwgezet te werk gaan: afspraken die niet worden nagekomen of deadlines die niet gehaald worden.

3. Vuile openbare ruimtes

Hygiëne is belangrijk op de werkplek. Zo vindt bijna 36% van de ondervraagden het een kantoorzonde wanneer de gemeenschappelijke ruimtes er vuil bijliggen of wanneer de wc-borstel niet gebruikt wordt. Bij de werknemers van middelgrote bedrijven (50 tot 249 werknemers) vindt zelf 46,5% van de respondenten dit vervelend.

4. Luide telefoongesprekken

Niet iedereen wil alles over zijn of haar buurman te weten komen. Daarom beschouwt bijna 27% van de ondervraagden het ongepast wanneer collega’s ongegeneerd luidruchtige privésprekken voeren op kantoor.

5. Roddelen

Weet je de nieuwste al? Op elke werkplek wordt geroddeld, maar niet iedereen kan dit appreciëren. Zo ervaart 26,5% van de kantoorwerkers schadelijke achterklap of het verspreiden van valse geruchten als ergerlijk.

6. Vieze geurtjes

Op de zesde plaats (20%) komt geurhinder op kantoor, veroorzaakt door bijvoorbeeld stinkend voedsel of onaangename lichaamsgeuren. Ook blote (zweet)voeten horen daarbij.

7. Alcohol of roken op kantoor

Roken en het drinken van alcohol worden op vrijwel alle werkplekken niet toegelaten. Toch gaf bijna 17% van de respondenten aan zich hieraan te storen. Dit kwam vooral naar voor bij de respondenten uit België en Luxemburg (22,5%).

8. Zakelijke cliché

Collegas die steeds monologen afsteken of die voortdurend in zakelijke cliché’s praten, maken zich niet populair op de werkvloer. Meer dan 16% van de respondenten uit de Benelux stoort zich hier aan.

9. Luie collega’s

Gij zult niet lui zijn is een gebod dat vaak met de voeten wordt getreden op kantoor. 16% van de respondenten gaven luiheid aan als ergernis op kantoor. Vooral in Nederland (28%) wordt dit beschouwd als een kantoorzonde.

10. Voorraden die niet worden aangevuld

7% van de respondenten vindt het ergerlijk wanneer zaken niet worden aangevuld, wanneer deze op zijn of wanneer de vuilbak niet geleegd wordt.

Bron: Regus

Lees ook:
- Een collega is verliefd op mij. Wat nu?
- Hoe ga ik om met geroddel van collega's?
- 5 manieren om je collega een schouderklopje te geven