"Vakantieopvang blijft voor de meeste ouders vrij ingewikkeld"

Naam: Katrien Van Cleynenbreugel

Leeftijd: 29

Organisatie: Agentschap voor Overheidspersoneel

Functietitel: Deskundige communicatie en ICT

Diploma’s: bachelor communicatiebeheer met afstudeerrichting online communicatie & postgraduaat informatietechnologie

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Katrien Van Cleynenbreugel, deskundige communicatie en ICT bij het agentschap voor overheidspersoneel.

Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Vandaag neem ik om iets voor zeven de trein richting Brussel. Opmerkelijk veel plaats op de trein, het is duidelijk dat het vakantie is. De trein komt dan ook voor een keertje mooi op tijd aan in Brussel-Noord.

Iets voor acht zoek ik mij een plaatsje in onze landschapsomgeving en maak mij klaar voor een nieuwe werkdag.

Vakantieopvang

Vandaag maak ik wat tijd vrij om aan de site van de vakantieopvang te werken. We hebben intussen een aparte pagina aangemaakt per locatie waar we opvang aanbieden. Maar we merken dat het voor de meeste ouders ingewikkeld blijft. Daarom plan ik vandaag de vakantieopvang samen te vatten op één webpagina.

De voorbije maanden hebben we op de verschillende opvanglocaties in Vlaanderen infosessies gegeven over de werking en veranderingen van de vakantieopvang - iets meer dan 300 ouders hadden zich ingeschreven, verspreid over acht locaties. Vandaag maak ik een samenvatting van deze infosessies en bundel de meest gestelde vragen om deze op de website te plaatsen.

Aangezien ons afdelingshoofd einde vorige week voor de tweede maal grootvader is geworden, hef ik tijdens de middag, samen met de collega’s het glas op zijn gezondheid en die van zijn kleinzoon.

Incidenten

Na de middag zit ik met collega Inge samen om allerlei incidenten die mogelijks kunnen plaatsvinden tijdens de vakantieopvang op te lijsten en hier een procedure voor op te stellen. We zitten aan een lange lijst van incidenten en spreken af om ieder de helft voor zijn rekening te nemen en volgende week hiervoor nog eens samen te zitten.

Nu we toch samenzitten, kunnen we meteen enkele mailtjes van ouders samen beantwoorden. We spitten de site van FOD Financiën uit om een antwoord te kunnen geven over een vraag over de fiscale aftrek voor vakantieopvang. We nemen de inschrijvingslink van Idee Kids onder de loep. Deze ochtend had Inge hiervoor een ongerust mailtje van een ouder ontvangen, bij wie het niet lukte om een tweede kindje in te schrijven. Probleem gevonden. We beantwoorden de mail van de ouder en vragen onze partner Idee Kids om de pagina wat aan te passen zodat deze gebruiksvriendelijker wordt.

Top Vakantie

Ook een binnengelopen telefoontje van een ouder die niet meteen vindt hoe hij zijn kind voor de vakantieopvang in samenwerking met Top Vakantie kan inschrijven, beantwoorden we. Inge overloopt samen met de ouder de stappen op de site die moeten genomen worden.

We sluiten het overleg af met elk een goed gevuld todolijstje dat we de volgende dagen zullen afwerken.

Iets voor halfvijf maak ik mijn bureau weer helemaal leeg en vertrek naar huis.

Jobpunt_Logo_edited-1.png